Vol romantiek en avontuur

Dit is de startdatum van de nieuwe SBS-datingshow Ik ga op reis en neem mee

8 juni 2023 12:03 | amusement | Door Tessa Kok

© Talpa

In de avontuurlijke datingshow Ik ga op reis en neem mee krijgen drie vrijgezellen de kans om de liefde van hun leven te vinden, terwijl ze op reis zijn. Het programma belooft een reis vol avontuur, romantiek én de zoektocht naar de ware liefde. En er is goed nieuws voor liefhebbers van datingshows, want we hoeven niet lang meer te wachten tot we deze liefdesavonturen kunnen bewonderen!

Zet zondag 2 juli maar in je agenda, want dan is de eerste aflevering op televisie te zien. 

Het concept

In het datingprogramma staan drie vrijgezellen centraal. Elke vrijgezel selecteert vijf dates en vertrekt in de eerste instantie met twee van hen. Op bepaalde momenten tijdens de reis sturen de vrijgezellen één date terug naar Nederland, om plaats te maken voor een nieuwe date. Dat gebeurt tot alle vijf de dates achter de rug zijn. De potentiële lovebirds ondernemen activiteiten samen, maken excursies en delen intieme momenten, terwijl ze weg zijn van de dagelijkse sleur van thuis. In het programma krijgen kijkers emotionele, pijnlijke en hilarische momenten te zien. 

Verschillende reizen

In Ik ga op reis en neem mee vertrekken de drie vrijgezellen apart van elkaar naar hun favoriete vakantiebestemming. De reizen zijn dan ook totaal verschillend van elkaar: een avontuurlijke back to basic roodtrip door Costa Rica met de ruimdenkende Diana, een spirituele rondreis door Thailand met Nigel en eilandhoppen met de Brabante Haye in Griekenland. 

De vrijgezellen hebben in Nederland ieder al vijf dates geselecteerd die graag deelnemen aan deze liefdesreis. De reis gaat uiteindelijk voor ieder vrijgezel van start met twee van deze dates. Om de paar dagen geeft de vrijgezel aan welke date mag blijven en wie terug naar huis moet. Er komt dan weer een nieuwe date bij op een onverwacht moment. Dat proces herhaalt zich in het programma totdat de vrijgezel met alle vijf dates op reis geweest is.

Wanneer dat achter de rug is, is het aan de vrijgezel de taak om een definitieve keuze te maken. Met die date zal de vrijgezel het laatste bijzondere deel van de reis beleven en achterhalen of het de perfecte match is en of het gevoel wederzijds is. Want levert de reis alleen mooie herinneringen op, of zit er ook een liefdevolle toekomst in? Kijkers worden in de datingshow meegenomen in de liefdesavonturen van de drie vrijgezellen.

Ben je benieuwd naar de romantische reizen van deze vrijgezellen, zorg dan dat je zondag 2 juli voor de buis zit. Dan wordt de eerste aflevering uitzonden om 20.30 uur op SBS6.  

Meer over