Na macro- en staatsieshoot

Dit is de tweede afvaller van Het Perfecte Plaatje In Argentinië

15 juni 2022 21:24 | amusement | Door Jef Willemsen

© Screenshot RTL 4
De eerste afvaller viel vorige week al te betreuren, maar Het Perfecte Plaatje Argentinië kent geen genade. In aflevering drie werd wederom een amateurfotograaf uitgezwaaid.

Nadat Daphne Bunskoek als eerste haar koffers moest pakken, waren er nog zeven kandidaten over. In aflevering twee viel Renée Soutendijk door ziekte uit, maar de actrice had een vrijstelling waardoor ze ongeschonden kon starten in aflevering drie.

Macro op de markt

De eerste opdracht begon in alle vroegte op één van de grootste mercados, de markt, van de Argentijnse hoofdstad Buenos Aires. De opdracht was macrofotografie: een grote, flink ingezoomde foto van een alledaags voorwerp. De meeste kandidaten waagden zich aan groentes, fruit of vlees en vis, maar Maurice Lede kwam met een verrassende keuze door een plakje fruit met zaden en al over te belichten en zo iets bijzonders neer te zetten. De plaat viel in de smaak bij de jury en dat leverde Lede een 9 op.

Staatsieportret

De tweede shoot had een ietwat koninklijk tintje, ook omdat koningin Máxima van Argentijnse komaf is. De kandidaten moesten een staatsieportret schieten met behulp van modellen waarna de jury de beelden blind jureerde. Dat leverde een einduitslag op waarbij Jochem van Gelder en Renée Soutendijk al snel onderaan de lijst bleken te bungelen. Uiteindelijk bleek Soutendijk een tiende punt te kort te komen om in de wedstrijd te blijven. Ze verliet het spel met een stralende lach.

Meer over