Veel spektakel

Dit is wat we vanavond kunnen verwachten van Blow Up

3 juni 2022 14:16 | amusement | Door Esther Hut

© William Rutten

Chantal Janzen en Martijn Krabbé zijn weer herenigd als tv-duo. Vanavond is namelijk de start van het nieuwe spelprogramma Blow Up en volgens de presentatoren kunnen we veel spektakel verwachten.

Wie dacht dat er in het programma een simpele tekkel werd gedraaid van een ballon, heeft het flink mis. Heuse ballonartiesten zijn te zien in Blow Up en zijn gaan in duo’s de strijd met elkaar aan om te bewijzen wie het meest creatief en technisch uit de hoek kan komen.

Sprookje

Aan de eerste beelden te zien kunnen we bijzondere creaties verwachten zoals een complete onderwaterwereld, jungledieren, een motor en zelfs een jurk. Volgens kandidaten krijgt de kijker te zien wat er allemaal mogelijk is met ballonnen en worden ze meegenomen in een sprookje.

Lees ook: Dit zijn de deelnemers van Blow Up

24 uur aan gebouwd

“Het is bijzonder spectaculair. Er zitten kunstwerken bij waar wel 24 uur aan gebouwd is. Onafgebroken,” zegt Martijn. “En er zijn ook heel veel verschillende technieken. Het is niet zo dat je een beetje iets gaat vouwen. Het is bijzonder complex.”

Ook Chantal heeft zich flink verbaasd over de kandidaten en hun kunstwerkjes. “De kandidaten zien het echt als een soort kunstvorm. En als je ziet hoe zij daar mee bezig zijn, dan snap je ook wel wat ze dan bedoelen.”

Jury

Uiteindelijk besluit ballonexpert Guido Verhoef samen met een wekelijks wisselend gastjurylid wie door mag en wie het helaas heeft verknald.

Blow Up is elke vanaf 3 juni elke vrijdagavond om 20:00 uur te zien op RTL4.

Meer over