TV-kijktips

Dit moet je zien op kerstavond

24 december 2018 11:05 | amusement | Door Televizier

© Universal Pictures
Kerstavond heeft iets magisch. Dat gevoel van verwachting, met een zweempje spanning, een knusse setting bij de kerstboom en... de All You Need is Love-kerstspecial! Maar dat is niet alles. Er staat een fantastische televisieavond voor je klaar.

E.T. the Extra-Terrestrial - om 16:05 uur bij Net 5

Je avond begint al vroeg, want 's middags komt E.T. op televisie! Hoewel deze klassieker niet per se een kerstfilm is, is het wel een echte filmaanrader en kom je toch al lekker in dat magische familiesfeertje. Een kleine Drew Barrymore, een schattige alien en de handtekening van Steven Spielberg. Wat een mooie tijden. E.T phone home! 


A Christmas Carol - om 18:25 uur bij RTL 8

Wat is kerstavond zonder het ultieme kerstverhaal? Precies: dan stelt het vrij weinig voor. A Christmas Carol verscheen in 1843 als novelle van Charles Dickens en sindsdien heeft de transformatie van de vrekkerige Scrooge een plekje in menig hart veroverd. De bewerkingen zijn niet meer te tellen en de drie kerstgeesten kun je bijna een begrip noemen. We krijgen er simpelweg geen genoeg van. Kijken dus. 

André Rieu's mooiste filmmelodieën, een avond vol romantiek - om 20:35 uur bij NPO 1

Filmmuziekfanaten slaan alle kerstspecials over en zwijmelen weg bij de deuntjes van Neerlandsch talent André Rieu. De vioolvirtuoos en zijn Johann Strauss Orkest trekken de hele wereld over: van The Godfather in Toscane naar Sister Act in New York. Reizen met je ogen (en oren) open... Dat is nou pure kerstmagie.

A Perfect Christmas - om 20:30 uur bij RTL 8

Toegegeven, de concurrentie op dit tijdstip is moordend. Net 5 gaat voor The Sound of Music, RTL 7 slaat een andere richting in met Hancock en SBS 6 kiest voor dé kerstfilm bij uitstek: Home Alone (en waarom je die moet zien, lees je hier). Maar soms ben je toe aan iets nieuws en deze romantische film zou dat zomaar eens kunnen zijn. Het verhaal gaat over een pasgehuwd stel dat hun eerste kerst samen beleeft en daar hun familie voor uitnodigt, maar belangrijk nieuws voor hen geheim moet houden...

All You Need Is Love Kerstspecial - om 20:30 uur bij RTL 4

Daar hebben we 'm dan, de enige echte dr. Love. Ook dit jaar schiet Robert ten Brink zijn liefdespijltjes in de rondte en herenigt hij internationale liefdes. En traditiegetrouw gaan we met het hele land kijken, want wat ademt meer kerst dan dit? Het is alweer de zeventwintigste editie van de succesformule, en dat is maar goed ook. Want niemand mag met kerst alleen zijn.

Meer over