Telraam

Dit was het nieuws de mist in met jubileumaflevering

12 februari 2021 11:26 | amusement | Door Jacob-Jan van de Groep

© Elvin Boer

Dit was het nieuws ging donderdag de mist in bij de 250e aflevering van het programma. Het bleek namelijk helemaal niet de jubileumuitzending te zijn.

Presentator Harm Edens stak de draak met de administratie van het satirische nieuwsprogramma. “Ook op Wikipedia staat dat het de 250e aflevering is en wij hebben dat klakkeloos overgenomen. Uit de grond van ons hart hebben wij Wikipedia vertrouwd. Wij hebben Wikipedia vertrouwd. Maar wat blijkt, ze zijn er twee vergeten. De 250e was twee weken geleden. Welkom bij de 252e aflevering van Dit was het nieuws.”

Derde mijlpaal

Toch ging het showballet door en waren er ballonnen in de studio om het geheel toch feestelijk aan te kleden. Het zou de derde mijlpaal voor het NPO-programma zijn dit jaar naast het 25-jarig bestaan en het veertigste seizoen.

Alberto Stegeman 

Teamcaptain Jan Jaap van der Wal speelde overigens handig in op het gegeven dat de 250e aflevering twee weken terug was. Alberto Stegeman was toen namelijk te gast en die feliciteerde hen niet eens. “Dat is dan ook een onderzoeksjournalist van lik mijn reet. Dat hij dat niet heeft uitgezocht. Hij had het gewoon bloot kunnen leggen.”

Meer over