Na twee- en drieluik

Dit zijn de drie finalisten van Het Perfecte Plaatje 2021

8 december 2021 22:59 | amusement | Door Jef Willemsen

© Screenshot RTL 4
In de halve finale van Het perfecte plaatje viel een pijnlijke keuze: eigenlijk hadden alle kandidaten potentie om de finale te halen, maar toch moest het kwartet terug naar een trio.

Om juryleden William Rutten en Cynthia Boll te helpen bij het maken van de juiste beslissing kregen de amateurfotografen twee bijzondere opdrachten waar meerdere foto's voor nodig waren.

Natuur en helden

In de eerste opdracht bracht presentator Tijl Beckand kandidaten Juvat Westendorp, Georgina Verbaan, Frits Sissing en Patrick Martens naar een natuurgebied in de rook van Amsterdam. Ze kregen een paar uur de tijd voor een tweeluik met dieren die ook nog eens tijdens het 'golden hour' geschoten diende te worden. Tot zijn eigen verbazing kwam Frits Sissing als winnaar uit de bus. In de tweede opdracht draaide alles om een drieluik van persoonlijke helden. Frits koos oud-presentator Bert Kuizenga, Georgina verleidde André van Duin voor een shoot, Juvat focuste op een goede vriendin die kanker had overwonnen en Patrick kwam met drag queen Envy Peru op voor LGBT-rechten.

Bonaire

Vlak voor de uitslag bekend werd gemaakt kon Tijl Beckand al onthullen waar de finaleshoot plaats gaat vinden. Vorig jaar kwamen de finalisten vanwege corona niet verder dan de waddeneilanden, nu gaan ze opnieuw naar een Nederlands eiland: Bonaire. De twee weken durende finalestrijd speelt zich af in de bijzondere gemeente. Maar wie gaan er mee?

Einde Juvat

De jury vond uiteindelijk dat de heldenshoot van Juvat teveel gemiste kansen bevatte om hem mee te nemen. Daarmee kwam voor de acteur een avontuur ten einde waar hij 9 maanden voorbereiding en training in gestoken heeft. Hij nam afscheid met het dringende verzoek aan de rest om mooie plaatjes te schieten. Volgende week is te zien of Patrick, Georgina en Frits die belofte nakomen.

Meer over