Op weg naar Oman

Dit zijn de finalisten van Het Perfecte Plaatje

12 december 2019 09:07 | amusement | Door Jef Willemsen

© William Rutten
De finalisten van het vierde seizoen van Het perfecte plaatje zijn bekend en mogen met presentator Tijl Beckand mee naar Oman voor de allerlaatste fotoshoot.

Dit seizoen gaat het om drummer Jamie Westland en presentator Kees Tol

Daphne Deckers

In de halve finale bleken de heren net iets te sterk voor Daphne Deckers die vooraf de bui al een beetje voelde hangen. Toch deed ze haar best tijdens de twee opdrachten: maak een fotoserie over de nachtdienst en schiet een dirty bruidsreportage. 

Kritische jury

Uiteindelijk was de jury bestaande uit topfotografen William Rutten en Cynthia Boll niet te spreken over het geleverde werk. Vooral de bruidsfotografie was uitermate teleurstellend in hun ogen: de aangeleverde foto's waren niet overal even scherp en door een fatale cropkeuze liep Kees Tol zelfs een negen mis. Toch was hij ondanks de lagere punten de eerste finalist. Met een paar puntjes verschil versloeg Jamie daarop Daphne.

Comfort zone

Heel rouwig was Deckers daar niet om. Ze vertelde dat het programma behoorlijk ver uit haar comfort zone lag: van het vroege opstaan tot plat op de buik tussen de konijnenkeutels liggen om de juiste foto te kunnen schieten. Het 51-jarige ex-fotomodel was vooral blij en dankbaar dat ze zo ver was gekomen en vond met name de fotoshoot met haar eigen zoon bijzonder. 

Oman

Jamie en Kees reizen af naar Oman, waar ze tijdens de finale drie opdrachten moeten vervullen die de schoonheid van het sultanaat in al z'n glorie laat zien. 

Meer over