Allemaal op een rij

Dit zijn de deelnemers van Dancing on Ice

6 december 2019 11:13 | amusement | Door Jef Willemsen

© SBS6
SBS lanceert de grote ijsdansstrijd Dancing on ice. De komende weken gaan BN'ers proberen geen scheve schaats te rijden. Maar wie is wie?

We stellen de kandidaten en hun danspartners voor en peilen hun schaatservaring. 

Donny Roelvink en Maria

Sporter en socialite Donny Roelvink begeeft zich op glad ijs met de mooie, blonde Maria. De afgelopen weken heeft Roelvink aan de lopende band getraind, zowel op de ijsbaan als in de sportschool om volledig in vorm te komen. Tien jaar geleden won hij overigens de kinderversie van Sterren dansen op het ijs.

Celine Huijsmans en Allen

Presentatrice en dj Celine Huijsmans verruilt de desks van Shownieuws en Veronica inside voor dit glibberige avontuur. Celine houdt van een uitdaging en waagt zich graag aan kickboksen en extreme sports. Hopelijk kan partner Allen deze waaghals aan.

Charly Luske en Shelby

Zanger Charly Luske had naar eigen zeggen 0 talent voor schaatsen toen hij aan het avontuur begon. Maar dat was juist voor hem een motivatie om mee te doen. Samen met partner Shelby is hij klaargestoomd om met ijzers onder een topprestatie te leveren. Of hun aanzienlijke lengteverschil een voor- of nadeel is, zal blijken.

Elske DeWall en Mark Olivier

Als geboren Fries kan zangeres Elske DeWall natuurlijk schaatsen, maar ijsdansen was nieuw voor haar. Ze is al maanden aan het oefenen, maar het gaat niet vanzelf: "Het is een totaal andere discipline. Draaien, rondjes, achteruit schaatsen. De moed zakte me deze week wel wat in de schoenen. Ik snap het hele concept van achteruit schaatsen niet." Hopelijk kan partner Mark Olivier haar de fijne kneepjes bijbrengen.

Juvat Westendorp en Lauren

Juvat zou als choreograaf een streepje voor moeten hebben, maar ijsdansen is hele andere koek en zopie: "Je staat op schaatsen. Dat maakt automatisch dat je uit je comfortzone stapt", aldus Juvat die er desondanks heel veel zin in heeft met partner Lauren die hij pas een kleine anderhalve week voor de start van de shows ontmoette.

Nicolien Sauerbreij en Matei

Snowboardkampioene Nicolien Sauerbreij weet wat het is om af te zien in de kou. Maar besneeuwde bergtoppen zijn toch niet te vergelijken met de ijzige baan. De eerste trainingen waren naar eigen zeggen lachwekkend, maar ze zet toch door, want: "Ik wil nog een keer alles geven en mijn lijf tot op het bot tergen, haha." Haar partner Matei staat klaar om die droom waar te maken.

Roy Donders en Ale

Stylist Roy Donders onthulde al dat hij het meer van zijn gezicht dan van zijn schaatstechniek moet hebben. Het is ook lastig te zien wiens haar beter zit, dat van Roy of zijn danspartner Ale. Toch kan Roy wel een stille favoriet zijn: "Ik ben best wel goed in normaal dansen. Ik heb gevoel voor ritme en ik kan een choreografie snel onthouden."

Sabine Uitslag en Craig

Oud-politica Sabine Uitslag maakt haar tv-comeback met Dancing on ice omdat het programma altijd al een stille droom van haar was. Ze heeft hard getraind, maar het show element blijft een pittige opgave: "Het moeilijkste vind ik dat het er heel sierlijk uit moet zien, alsof het ijsdansen je geen moeite kost. Maar ondertussen werk je je de pleuris met alle spieren die je aanspant." Aan de stralende smile van haar partner Craig zal het niet liggen.

Tommie Christiaan en Klabera

Als musicalacteur is Tommie Christiaan gewend om snel danspasjes onder de knie te krijgen. Dat komt goed van pas als hij de ijsbaan betreedt met partner Klabera. Of hij ook op de schaats goed uit de voeten kan met choreografie zal blijken.

Winston Gerschtanowitz en Patty Brard

Presentatoren Winston en Patty zijn ervaringsdeskundigen. Beiden deden in het verleden mee aan een ijsdansshow op televisie waar vooral Patty naam maakte door hard onderuit te gaan waarna een gierende Gerard Joling in de jury de onsterfelijke oneliner: "met je sterretje op het ijs!" lanceerde. Ditmaal kijken ze van een veilige afstand doe.

Dancing on ice, vanaf zaterdag 7 december 20:00 – 22:00 uur op SBS6

Meer over