Dancing on Ice

Roy Donders: 'Ik moet het bij Dancing on Ice vooral van m'n gezicht hebben'

5 december 2019 17:20 | amusement | Door Irma Tomas

© SBS6
Roy Donders moet wel de meest enthousiaste deelnemer ooit zijn van Dancing on ice op SBS6. Zaterdag moet hij voor de eerste keer aan de bak. 

Dancing on ice is terug en Donny Roelvink, Tommie Christiaan, Juvat Westendorp, Nicolien Sauerbreij, Roy Donders, Charly Luske, Sabine Uitslag, Celine Huijsmans en Elske DeWall gaan vanaf dit weekend de strijd met elkaar aan in Dancing on ice. Wij spraken Roy Donders. 

Wat trok jou over de streep?
Alles! 12 jaar geleden was Dancing on ice voor het laatst op tv en toen vond ik het al fantastisch. Dus sinds die tijd heb ik altijd gezegd: Als Dancing on ice ooit terugkomt, wil ik daar sowieso aan meedoen. Ik vind het iets magisch, iets prinsesserigs, iets betoverends. Het heeft een hoog Eftelinggehalte. Als je dan over dan ijs heen zweeft en je ziet al die mooie pakjes en de meiden in de glitters en hun haren in de krul. Ik hou daarvan.

Je hebt ook een danspartner, hoe gaat dat?
“Ik heb Ale twee weken geleden ontmoet en we zijn een ‘match made in heaven’. We zijn nu al ‘dinny’s’ (vriendinnen, red). Superleuk. Als je traint met iemand met wie je veel lol hebt, dan komt het wel goed. Ik ga voor die finale over acht weken. Ik wil acht keer nieuwe outfits en andere choreografieën, ik wil het van voor tot achteren meemaken. “

Maar het is ook hard werken toch?
“De eerste weken moest ik steeds dezelfde pasjes oefenen tot ik in week vier een soort van breekpunt had. De mensen van de productie moesten me er doorheen slepen, ik kon niet eens meer lachen. Maar toen kwam Ale."

Heb je talent?
“Ik vind zelf dat het goed gaat. Ik heb nul danservaring, nooit op de schaatsen gestaan. Ik moet het echt hebben van m’n showgehalte en van m’n stralende gezichtje. Hopelijk kan ik de mensen daarmee inpakken.”

Vind je het spannend dat het live is?
“Daar heb ik nog helemaal niet over nagedacht. Er kan heel veel fout gaan, en als dat gebeurt, ziet heel Nederland dat. Dat is wel een dingetje. En dat wil ik absoluut niet. Ik wil shinen en stralen en de mensen in de zaal gek maken.”

Mag jij extra glitterige kleding aan?
“Ik heb van tevoren gezegd tegen de stylisten gezegd dat ze bij mij helemaal los mogen gaan. Ik wil glitter! Hier mag het dus pak ik m’n kans. Nederland gaat me zien in fantastische outfits zien en met gek haar. Ik heb grootse plannen.”

Dancing on ice, vanaf zaterdag 7 december 20:00 – 22:00 uur op SBS6

 

 

Meer over