Raden maar

Dit zijn de finalisten van Make Up Your Mind 2023

29 april 2023 21:45 | amusement | Door Judith Regeling

© Rob Jacobs
De finale van Make Up Your Mind 2023 vindt dit jaar plaats op 6 mei. Maar welke dragqueens zijn daar nu precies in te zien? In dit overzicht blikken we vooruit.

Let op: de show van Carlo Boszhard en Herald Adolfs is nog in volle gang. Dit overzicht wordt dus wekelijks bijgewerkt.

Lees hier: Alles over Make Up Your Mind 

Make Up Your Mind

De afgelopen weken ontpopten diverse BN'ers zich al tot schitterende dragqueens in het huidige seizoen van Make Up Your Mind. De meerderheid daarvan heeft al lang en breed zijn ware identiteit onthuld, maar wie-o-wie wisten tot nu toe het meest te overtuigen en daarmee een plek in de finale te bemachtigen? In dit artikel zetten wij de hints op een rijtje en delen wij de vermoedens van het Nederlandse publiek.

Vera Tulip

In de eerste aflevering bemachtigde de kleurrijke en vooral fleurige Vera Tulip als allereerst een plek in de finale. Deze prachtige dame is volgens eigen zeggen 'in de bloei van haar leven' en heeft een link met 'vissen' en ruik je al van verre. Daarnaast kunnen we de outfit en de naam niet negeren: beide verwijzen naar bloemen.

De kijkers van Make Up Your Mind hebben al wat vermoedens: onder meer de namen van Gordon, boer Tom (oftewel Tom Groot), Kees Tol, Billy Dans en Danny Vera circuleren op het wereldwijde web. 

Vera Tulip in Make Up Your Mind 2023

Vera Tulip in Make Up Your Mind 2023


Ria Sangria

De tweede finalist is de rode showgirl Ria Sangria. Deze imposante dame wist de juryleden in de tweede aflevering compleet in te pakken met haar 'fantastische' optredens. Alleen wie heeft daar nu voor gezorgd? Deze queen heeft door de naam waarschijnlijk een link met Spanje, wordt gelinkt aan een trompet en gitaar en heeft het zelf over 'één nacht ijs'.

Er is echter een nog sterkere hint. Doordat Ria Sangria in haar speech spreekt over 'takkenwijven' vermoeden veel mensen dat het hier gaat om Jeroen van der Boom. Juist, boom mét takken. Andere namen die worden genoemd zijn die van Rafael van der Vaart, Ruth Jacott, Jeroen van Koningsbrugge, Steven Kazan, Tony Neef en Lenette van Dongen

Ria Sangria in Make Up Your Mind 2023

Ria Sangria in Make Up Your Mind 2023


Flash Gorgeous

De derde finalist is de flitsende Flash Gorgeous, die volgens opperjurylid Envy Peru zowel een perfecte lipsynch, een perfecte catwalk als een perfecte speech wist neer te zetten. Deze 'diva' beschrijft zichzelf als een actieve 'queen of the jungle' die maar wat graag de draak steekt met de andere queens. Verder zou Flash Gorgeous een Musical Award vast hebben gehad en valt de 'S' op haar borst ook niet te negeren.

Overtuigd en unaniem zijn de kijkers van Make Up Your Mind echter nog niet. Op social media circuleren namen als William Spaaij, Patrick Martens ('roze voor Koffietijd, groen voor Zoop') en Epke Zonderland. Een enkeling vermoedt zelfs dat het hier gaat om Davina Michelle of Famke Louise.

Flash Gorgeous in Make Up Your Mind 2023
Flash Gorgeous in Make Up Your Mind 2023

Bonnie Eclaire

De vierde finalist is ook bekend. Dat is namelijk niemand minder dan miss Bonnie Eclaire, die in de vierde aflevering al zijn concurrentie de baas was. Deze prachtige dame laat ons - volgens presentator Carlo Boszhard - allemaal een beetje sidderen en is niet iemand die graag het achterste van haar tong laat zien. Ervaring op hakken lijkt ze wel te hebben en het is 'zo klaar als een klontje' dat ze die andere queens gaat 'fileren'. 

De meeste van deze hints inclusief de naam 'eclaire' hebben iets te maken met eten, zo is de kijker opgevallen. De naam van Hugo Kennis wordt dan ook vaak genoemd. Maar andere opties mogen ook zeker niet onderschat worden. Wie weet gaat achter de schuilnaam 'Bonnie Eclaire' wel Humberto Tan, Raven van Dorst, Vincent Croiset, Art Rooijakkers of Dennis van der Geest schuil. 

Miss B. Conny in Make Up Your Mind
Bonnie Eclaire in Make Up Your Mind

Make Up Your Mind is elke zaterdag om 20.00 uur te zien op RTL 4.

Meer over