Van vier naar drie...

Dit zijn de finalisten van Wie is de Mol? 2024

2 maart 2024 21:37 | amusement | Door Jef Willemsen

© Screenshot NPO 1
Een halve finale met grote gevolgen in Wie is de Mol? De vier overgebleven kandidaten gingen de hoogte in en kopje onder om uiteindelijk in de laatste eliminatietest te ontdekken wie van hen door mag stoten naar de ontknoping.

De makers van Wie is de Mol? dwongen Fons Hendriks, Kees van der Spek, Sor en Anna Gimbrere tot het uiterste te gaan. 

Lees ook: De beste hints en theorieën van Wie Is de Mol? 2024 

Ziplinen

Voor Kees van der Spek was de eerste opdracht een confronatie met oude angsten. Hij gaf toe ooit bijna gestorven te zijn bij een mislukte parachuttesprong. Sindsdien heeft hij ernstige hoogtevrees, toch stuurde Rik van de Westelaken de groep op missie om op grote hoogte te puzzelen en te ziplinen. Alles om geld voor de pot te verdienen die tot nu toe verre van gespekt is. 

Sleutelrollen

De tweede opdracht had heel wat geld op kunnen leveren: in 4 gesloten kistjes zaten mooie bedragen, mits de kandidaten de juiste sleutels uit de rivier wisten te vissen. Fons en Kees gingen kopje onder om op de bodem aanwijzingen te ontdekken waarmee Anna en Sor verkeerde sleutels konden uitsluiten. Helaas lukte het aan 't eind van een slopende spelronde niet om ook maar één kistje te openen.

Eliminatie

Tijd voor de laatste eliminatietest. Met zijn kenmerkende koelbloedigheid liet Van de Westelaken de kandidaten nog meer zweten dan normaal in het snikhete Mexico. Krijgen ze een groen of rood scherm? Sor moest er als eerste aan geloven en kreeg tot zijn opluchting groen licht voor de finale. Anna mocht ook door, waarna het tussen Fons en Kees ging. Het uitslagscherm van de misdaadverslaggever kleurde bloedrood en daarmee was het klaar voor Kees die voor velen een gedoodverfde mol was. 

Check snel: Alle hints en aanwijzingen richting Wie Is de Mol-deelnemer Anna Gimbrère 

De finalisten van WIDM 2024
De finalisten van WIDM 2024Aan het eind van de aflevering feliciteerden een Mol, een winnaar en een verliezer elkaar met het bereiken van de finale. Maar wie welke rol vervult blijkt volgende week tijdens de ontknoping.

Meer over