Bij Wie Het Laatst Lacht...

Dit zijn de nieuwe typetjes van Wendy van Dijk

6 Maart 2020 14:40 | amusement | Door Jef Willemsen

© SBS/Moon Jansen
Wendy van Dijk geeft daags voor de start van haar nieuwe programma Wie het laatst lacht de identiteit van haar nieuwe typetjes prijs.

Op Instagram deelt Wendy de eerste beelden van haar komische alterego's die allemaal één ding gemeen hebben: ze maken er een potje van.

Nelly, Aafke en Georgette

Eerder gaf Wendy al per ongeluk de identiteit prijs van haar nieuwe creatie Aafke Schaepman, een keurige dame met dito bekakt accent die het lichtelijk hoog in de bol heeft. In de eerste aflevering is te zien hoe ze geen match blijkt als telefoniste.

Georgette is een lieve, maar onbeholpen meid die graag haar handjes laat wapperen en een gebrek aan ervaring geen onoverkomelijk bezwaar vindt. Zo maakt ze er een kliederboel van als ze een dagje meeloopt met een schilder die haar wel achter het behang kan plakken.

Tot slot is er de hoogblonde Nelly die van haar hart geen moordkuil maakt. Al die eerlijkheid zorgt vaak voor problemen, want niet iedereen is gediend van haar ongezouten mening.

Familie Aso

Naast deze drie typetjes verklapte Wendy bij DWDD dat ze ook in de huid kruipt van een hele familie. Dat deed ze al eens eerder toen ze het onnavolgbare Limburgse gezinnetje Gerda, Bo en Betsie Leenders vertolkte, maar deze creaties worden volgens Van Dijk een tikkie asocialer. 

Niet herkend

Wat vooral opvalt aan deze drie typetjes is dat ze op het eerste oog erg op Wendy lijken. Toch is de presentatrice naar eigen zeggen nooit herkend tijdens de opnames. Kennelijk is een pruikje, een gek accent en een bril voldoende om mensen in het ootje te nemen.

Meer over