Over de grens

Docu De Kinderen van Ruinerwold gaat de wereld over

11 november 2021 15:44 | amusement | Door Merlin Everts

© ANP/Sem van der Wal

De misschien wel meest besproken documentaireserie De Kinderen van Ruinerwold is binnenkort ook te zien buiten onze landsgrenzen. De rechten van de docu zijn namelijk verkocht aan verschillende landen.

In onder meer Frankrijk, Zweden, Noorwegen, Duitsland en Oostenrijk zullen mensen binnenkort het indrukwekkende verhaal van de Drentse familie kunnen zien. Dit laat distributie-organisatie Dutch Core donderdag weten. Het heugelijke nieuws komt slechts een maand nadat De Kinderen van Ruinerwold de Gouden Televizier-Ring won.

De Kinderen van Ruinerwold

De documentaire van Jessica Villerius werd eerder al getoond op de Belgische VRT en ook in Denemarken was hij te zien. Het is niet wonderlijk dat er zoveel interesse in het verhaal is, want het nieuws over het gezin ging in 2019 de wereld over. Eerder maakte Villerius al bekend dat er een vervolg zou komen op de spraakmakende documentaire. Deze zou volgend jaar te zien moeten zijn.

{/ literal}

Meer over

{if $televizier_artikeldetail_bottom} {include file='banner/banner.tpl' banner='artikeldetail_bottom'} {else} {include file='banner/banner.tpl' banner='algemeen_bottom'} {/if}
{literal}