Dat wordt lang wachten

Domper: Deze series zijn allemaal uitgesteld vanwege Corona

18 maart 2020 11:11 | amusement | Door Irma Tomas

© Netflix
Het coronavirus treft zo ongeveer alle aspecten van het leven dus ook tv-series. De lijst van shows die zijn gestopt of uitgesteld groeit met de dag. En daar zitten heel wat series tussen waarop we met smart zitten te wachten.

Bij de opnamen van een serie zijn honderden, zo niet duizenden mensen betrokken, dus het is niet meer dan logisch dat de opnamen gestopt zijn, maar als je de lijst ziet waar het om gaat, doet dat toch een beetje pijn. Het betekent ook dat er een grote kans is dat we dit jaar helemaal geen nieuwe seizoenen meer zullen zien. 

Dit zijn de belangrijkste uitgestelde series tot nu toe: 

Peaky blinders
Seizoen 5 eindigde met een nogal dramatische cliffhanger dus veel fans reageerden overstuur op het bericht dat de opnamen van Peaky blinders seizoen 6 zijn uitgesteld. 

The witcher
Seizoen 1 was een daverend succes voor Netflix dus wachten fans met smart op het vervolg van The witcher. Dat laat voorlopig op zich wachten. Nu zijn de berichten nog dat de opnamen met twee weken worden uitgesteld maar dat wordt ongetwijfeld langer. 

The handmaid's tale
We willen allemaal dolgraag weten of June gesnapt wordt nadat ze kinderen uit Gilead smokkelde, maar we zullen lang moeten wachten om te weten hoe dat afloopt. Hoofdrolspeelster Elisabeth Moss zei op Instagram dat deze serie haar leven is en dat de crew haar familie is: "Niets is belangrijker dan te zorgen dat zij veilig is."

Lord of the rings
Amazon trok 1 miljard dollar uit voor deze groots opgezette serie, maar het resultaat laat op zich wachten. Hoewel Nieuw-Zeeland er tot nu toe goed vanaf komt als het gaat om coronabesmettingen hebben de makers het zekere voor het onzekere genomen. 

Stranger things
Ook de allerpopulairste serie op Netflix moest noodgedwongen het werk neerleggen. Seizoen 4 zou nog grootser en extremer worden met meer verhaallijnen buiten het dorpje Hawkins. Hebben we in ieder geval iets om ons op te verheugen als het eindelijk klaar is. 

Superstore
De supermarkt uit de serie zit op slot. Hoofdrolspeelster America Ferrera meldde de sluiting persoonlijk.

De drie Disney+ series Loki, Falcon and the Winter Solider en WandaVision staan ook op pauze. Het zijn belangrijke producties voor Disney+, maar ook deze miljoenenproducties ontkwamen niet aan de dreiging van het virus. 

Meer over