Finale Wie is de Mol?

Drie gouden theorieën over de Mol

8 maart 2019 09:00 | amusement | Door Televizier

© AVROTROS
Daar staan ze dan. Merel, Niels en Sarah. Ze kijken ons alle drie met een doordringende, strakke blik aan. Onpeilbaar. Onbetrouwbaar. Wie is toch die Mol? Wij hebben geen idee. Op de cover van Televizier kozen we voor Merel, omdat ze zo leuk op de foto stond. Maar ook voor ons zijn ze allemaal nog even verdacht. We verzamelden de beste hints en zetten ze op een rijtje.

Waarom Sarah de mol is

Sarah. Kleine, blonde Sarah. Een sportieve maar ook naïeve vrouw, die niet zo goed kan rekenen en daar bovenop last heeft van kleurenblindheid en dyslexie. Wat een pech. Ze gaf zich vol als kandidaat die er alles aan deed om zoveel mogelijk geld te verdienen en fietste fluitend alle executies zonder kleerscheuren door. Had ze het steeds bij het rechte eind of is ze de gedroomde Mol?


Sarah is de mol, omdat...

...ze het minste geld van de drie finalisten heeft binnengebracht. Ze komt nog maar net boven de duizend euro uit.
...deze hint duidelijk naar Sarah verwijst. Dat is gewoon haar gezicht!
...ze bij de opdracht met de bananen zo druk bezig is met het zoeken naar een vrijstelling dat ze niets meer doet. Ideaal excuus voor een Mol. 
...ze in de DJ-opdracht helemaal losgaat op het nummer 'Vision of love' van Mariah Carey dat zogenaamd haar 'guilty pleasure' is. Toevallig. Een paar zinnen uit het nummer zeggen bovendien genoeg: felt so alone, suffered through alienation, had to be strong... 
...ze bij de opdracht met de bootjes een schijf van de paal af haalt, in plaats van erop.
...het getal 9 steeds terugkomt dit seizoen: 9 waslijnen, 9 verschillen die de kandidaten zoeken, 9 kistjes, 9 bakjes... En Sarah komt op plek 9 voor in de leader. 
...ze zelf in de biecht zegt dat dit seizoen 'gewoon een hele goede mol had'. Mooi complimentje voor jezelf, Sarah.Waarom Merel de mol is

Merel maakte zich vooral in het begin van de serie heel erg verdacht. Ze leek zo opzichtig te mollen dat ze niet meer geloofwaardig was als kandidaat die de mol probeert te zijn (dus daarom moest ze de mol juist wel zijn - snap je 'm nog)? Toch heeft ze oprechte reacties en lijkt ze een goede speurneus, en daarmee een goede winnaar. Ze heeft van dit trio het meeste geld binnengehaald, maar er zijn een paar verdachte zaken die we maar niet kunnen plaatsen. Is ze dan toch de Mol?


Merel is de mol, omdat...

...ze een 'foutje' maakt bij de opdracht met de staafjes in het bord (waar ze een vrijstelling konden verdienen). Ze geeft de vrijstelling aan Niels. Daar is Merel veel te slim voor. En dat doen slimme kandidaten die naar de finale willen niet. 
...ze op elke afleveringsfoto vier vingers laat zien. Dat kan toch geen toeval zijn?! Verwijst ze naar de vierde mol sinds de laatste vrouw? Naar haar positie in de leader? Bovendien horen we Shakira zingen in de finale-aflevering: So be wise and keep on reading the signs of my body...
...ze in aflevering 9 vertelt dat Sarah de Mol is omdat die bij haar laseropdracht geen envelop maar haar naambordje heeft gepakt. Maar hoe kan ze dat weten?
...ze bij de opdracht met de enveloppen de envelop pakt waardoor twee mensen het spel moeten verlaten. En precies op dat moment kijkt ze in de camera.
...de vier nummers in de DJ-opdracht een hint zijn: 24k Magic, I'm coming Out, Vision of Love en Ride with Me. Pak elke eerste letter van het laatste woord en je krijgt: MOL M.
...er heel veel vogels rondfladderen in de serie. Merels! Duh!


 

Waarom Niels de mol is

Niels is typisch de kandidaat die niemand verdenkt. Hij ligt lekker in de groep, hij doet hard zijn best, hij sluit bondjes met Rick Paul en deelt gratis jokers uit. Maar hij heeft ook een ander gezicht. Hij was degene die stiekempjes de joker van Evelien had gestolen waarna zij het spel uit vloog. En welke kandidaat heeft ooit zoveel jokers gekregen? Is dat puur geluk? Of is Niels de Mol?


Niels is de mol, omdat...

...geen enkel normaal mens zoveel geluk heeft. Qua jokers.
...hij het zelf aan Sarah vertelt als ze hem vraagt of hij de Mol is.
...normale kandidaten niet met jokers strooien omdat ze 'm zelf nodig hebben. En vooral niet als je weet dat er twee kandidaten wegmoeten. 
...hij zogenaamd bang is bij het abseilen en daardoor geen kokers meer zag. Lekker makkelijk excuus. 
...hij keihard liegt bij de opdracht op de bootjes. Hij schreeuwt doodleuk dat er geen oranje schijven in zijn boot liggen terwijl we er allemaal 1 zien liggen. 
...hij sowieso best opzichtige molacties heeft: hij negeerde de links/rechts-regel, kwam vast te zitten met zijn tuktuk en kon niet goed vierkanten tellen.  
...hij in de biecht triomfantelijk een vrijstelling met 'de Mol' erop naast z'n hoofd houdt en zegt: "Dit is 'm." We see what you're doing here.Meer weten? Lees dan verder over Wie is de Mol!

Meer over