Met onbekend lied

Duncan Laurence 5de bij bookmakers Eurovisie Songfestival

26 Februari 2019 16:01 | amusement | Door Irma Tomas

© ANP
We waren hem bijna alweer vergeten, maar Duncan Laurence doet het bijzonder goed bij de bookmakers van het Eurovisie Songfestival. De zanger staat op de vijfde plek en maakte volgens de wedkantoren dus een bijzonder goede kans om te winnen.

En dat, terwijl het lied waarmee Laurence ons land gaat vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival nog steeds onbekend is. Dat geldt overigens lang niet alleen voor Nederland, ongeveer de helft van de liedjes die straks meedoen in Tel Aviv moet nog aan het grote publiek worden gepresenteerd. Toch worden we zo langzamerhand wel wat ongeduldig. We willen het nummer waardoor de Avrotros keuzecommissie 'van haar stoel werd geblazen' nu wel eens horen.

Rusland

Deze vijfde plek bij de bookmakers betekent dat Nederland op basis van de positieve 'buzz' rondom Laurence 4% kans heeft op de overwinning. Dat is op zich hartstikke weinig maar het kan ook veel slechter. De top 4 bestaat trouwens uit Rusland, Zweden, Italië en Oekraïne. Rusland, met zanger Sergey Lazarev is veruit de favoriet met 15% kans op de eindoverwinning.

Maruv uit Oekraïne

Dat Oekraïne op nummer 4 staat, is een klein wonder omdat zangeres Maruv zich vandaag om  politieke redenen terugtrok uit de competitie. Ze naar eigen zeggen geen zin om zich als een marionet te laten gebruiken. Oekraïne gaat op zoek naar een deelnemer die daar geen bezwaar tegen heeft.

Nederland in tweede halve finale

De eerste halve finale van het Eurovisie Songfestival staat gepland op 14 mei, de tweede op 16 mei en de grote finale op 18 mei. Nederland zit in in de tweede helft van de tweede halve finale.

Meer over