NIet gunstig

Duncan Laurence als 12de in finale Eurovisie Songfestival

17 Mei 2019 09:11 | amusement | Door Irma Tomas

© ANP Kippa
Duncan Laurence is zaterdag als 12de aan de beurt in de finale van het Eurovisie Songfestival. Dat is niet zo gunstig, meestal krijgen de nummers in de eerste helft van het schema minder stemmen dan die in de tweede.
Dat komt simpelweg omdat de nummers die kijkers als laatste horen het beste blijven hangen.

Australië

De volgorde is bepaald door Christer Björkman, de producer van het festival die ervoor moet zorgen dat er een goede afwisseling is in de finale. Concurrent Zweden zit nog voor Duncan op de negende plek, Australië heeft een toppositie, zij zijn als 25ste aan de beurt. Ook Azerbeidzjan heeft een goede startpositie op de twintigste plaats. Spanje sluit de finale als 26ste af.

43%

Ondanks de niet zo gunstige plek voor Duncan Laurence in de finale lijkt het er niet op dat Nederland iets te vrezen heeft. Na zijn goede halve finale geven bookmakers Duncan Laurence een ongelooflijke 43% kans op de overwinning. Australië volgt op grote afstand met 12%.

Duncan rond 22 uur

Wie vooral het optreden van Duncan wil zien, doet er goed aan om iets voor 22:00 uur in te schakelen. Het spektakel start om 21:00 uur, waarna er normaal gesproken na een kwartier gestart wordt met het eerste optreden. Inclusief het introductiefilmpje van de artiest, kan je rekenen op 4 minuten per act. 

Meer over