Ed Sheeran praat met studenten in College Tour

14 maart 2017 10:56 | amusement | Door Televizier

Ed Sheeran schuift volgende maand aan bij College Tour. Dat maakte presentator Twan Huys dinsdag bekend in de ochtendshow van 3FM.

“We konden niet om hem heen en dat wilde we ook helemaal niet””, zegt Twan. “Ik heb nog nooit iemand meegemaakt die in de muziekindustrie zo’n fenomeen is met zo veel nummers in de top vijftien in Engeland sowieso en in Nederland natuurlijk ook.”

Voorprogramma

De opname van College Tour vindt plaats op 4 april, een uur voor Ed’s tweede uitverkochte concert in de Ziggo Dome. “We zijn gewoon het voorprogramma”, grapte Twan. De aflevering van de zanger en de studenten wordt op 21 april uitgezonden. De aanmeldingen stromen binnen dus kleine kans om aanwezig te zijn bij de uitzending.

Christiane Amanpour

In de ochtendshow van 3FM maakte de presentator de namen van drie van de zes gasten bekend. CNN-journaliste Christiane Amanpour is op 7 april te zien in het programma. Hoogleraar en Nobelprijswinnaar Ben Feringa gaat op 28 april in gesprek met de studenten.

Londen

De aflevering met Amanpour wordt opgenomen in Londen. “We hebben geregeld dat studenten die daarbij willen zijn door ons daar naartoe vervoerd worden met bussen, dus je hoeft geen reiskosten te maken”, laat Twan weten.

College Tour

In 2007 startte het interviewprogramma voor studenten. Samen met presentator Twan Huys bevragen honderden studenten grootheden uit hun vakgebied. College Tour heeft al een lange rij bijzondere gasten op bezoek gehad, zoals Bill Gates, Willem Holleeder, Sting, Anouk en Harry Mulisch.

Je kunt je hier aanmelden voor de opnames van College Tour.

Meer over