Na aantijgingen...

Ellen DeGeneres ontslaat producenten en belooft verbetering

18 augustus 2020 10:36 | amusement | Door Jef Willemsen

© ANP-AFP
In de hoop een einde te maken aan de hardnekkige geruchten over een toxische werksfeer bij haar talkshow, heeft Ellen DeGeneres drie producenten de laan uit gestuurd.

Ellens ontslaggolf werd gemeld door het Amerikaanse showbizz blad Variety

Menselijke maat

Ellen bracht haar personeel op de hoogte per videovergadering die er bij vlagen behoorlijk emotioneel aan toe ging. DeGeneres kondigde verbeteringen aan en gaf toe dat ook zij niet perfect was. In de loop der jaren zou er achter de schermen van het programma onvoldoende aandacht zijn geweest voor de menselijke maat. 

Training

Naast het ontslag van de drie productionele kopstukken, kondigde Ellen meer veranderingen aan. Zo wil ze samen met de rest van haar 200 man personeel trainingen gaan volgen om inclusiviteit en diversiteit op de werkvloer te promoten. Daarnaast is ze van plan de dialoog met haar medewerkers aan te gaan, zodra de coronamaatregelen dit weer mogelijk maken. 

Ontslag

Ellens beslissing haar producenten te ontslaan is een knieval als gevolg van de maandenlangen aantijgingen aan haar adres. (Oud)-medewerkers van The Ellen DeGeneres show komen met horrorverhalen over de host die zo erg waren dat er zelfs een intern onderzoek is ingesteld door producent Warner Bros. 

Meer over