Warner grijpt in

Intern onderzoek naar misstanden bij de Ellen DeGeneres Show

28 juli 2020 09:15 | amusement | Door Jef Willemsen

© WAD Productions, Inc/Warner Bros
Het rommelt al maanden achter de schermen bij de Ellen DeGeneres Show. Reden voor producent Warner Bros om in te grijpen en een intern onderzoek in te stellen naar de misstanden bij het praatprogramma.

Op televisie lijkt alles koek, ei en positiviteit bij de talkshow van Ellen DeGeneres, maar zodra de camera's uit zijn zou het er heel anders aan toegaan.  

Monster

Diverse (oud)medewerkers hebben de afgelopen maanden uit de doeken gedaan hoe 'toxic' de sfeer achter de schermen zou zijn. Ellen zou zich als een monster gedragen, afdwingen dat niemand haar aanspreekt of aankijkt en mensen om de kleinste dingen ontslaan. Ook zouden de producenten zich geregeld racistisch en onvriendelijk gedragen tegenover minderheden.

Coronacrisis

Alle geruchten over Ellens ware aard werden nog eens gevoed tijdens de coronacrisis. Toen ze haar talkshow noodgedwongen vanuit huis moest opnemen, huurde Ellen een ander bedrijf in om de techniek te verzorgen en liet ze haar eigen technische staf en personeel grotendeels aan hun lot over. Pas na uitvoerige druk van de media werden alle vaste krachten van de talkshow volledig doorbetaald. 

MeToo

WarnerMedia neemt alle klachten serieus, zeker in het MeToo-tijdperk. Daarom is er een extern bureau ingeschakeld dat binnenkort start met gesprekken met alle medewerkers en betrokkenen om duidelijk te krijgen wat er waar is van de vele aantijgingen. In een reactie laten de producenten van The Ellen DeGeneres Show weten het te betreuren dat er ook maar één iemand zou zijn die zich onjuist bejegend heeft gevoeld. Dat is immers niet waar Ellen en haar programma voor staan.

Meer over