Wegens giftige werkomgeving

Ellen Pompeo vond eerste tien seizoenen Grey's Anatomy rampzalig

6 juni 2019 14:18 | amusement | Door Jef Willemsen

© ABC
Ellen Pompeo schittert al vijftien seizoenen als Meredith Grey, maar de actrice vond de eerste tien jaar van Grey's anatomy afschuwelijk.

De 49-jarige Pompeo doet haar relaas in een interview met Variety.

Problemen

De ziekenhuisserie uit de koker van Shonda Rhimes was vrijwel onmiddellijk een hit bij de kijkers, maar als de camera's uit waren begon het gedonder. Ellen: "Er is zoveel onrust geweest. De show was fantastisch voor publiek maar rampzalig achter de schermen. Mensen gedroegen zich naar. Het was een hele giftige werkomgeving."

Geld

Ellen zou allang vertrokken zijn, als ze niet tijdens het zesde seizoen moeder was geworden van dochter Stella: "Ik moest toen ineens ook aan een ander gaan denken. Ik was veertig jaar en dacht: 'waar kom ik anders aan zoveel geld op deze leeftijd?' Dus besloot ik te blijven."

Nieuw hoofdstuk

Gelukkig voor Ellen en de rest van de cast waren de afgelopen jaren een feestje op de set van Grey's anatomy: "Het is zo opmerkelijk hoe de industrie is veranderd het laatste decennium. Na seizoen tien kwamen er een paar grote verschuivingen. Met Debbie Allen als uitvoerend producent en regisseur, zijn we aan een nieuw hoofdstuk begonnen."

Meer over