'Hoe kan je?'

Gravin Eloise leest Marc van der Linden de les na kritiek op Claus-Casimir

1 Oktober 2020 09:31 | amusement | Door Jef Willemsen

© Screenshot RTL 4
Uniek in royaltyland: voor het eerst reageert een lid van de koninklijke familie online op berichtgeving rond de Oranjes. Gravin Eloise haalt op Instagram uit naar Marc van der Linden en RTL Boulevard.

Via haar Instastories besloot de 18-jarige dochter van prins Constantijn en prinses Laurentien een bericht rond haar familie recht te zetten.

Kostschool

Onlangs bracht Marc van der Linden bij RTL Boulevard het bericht dat Constantijn en Laurentien hun zoon Claus-Casimir naar Gordonstoun sturen, een exclusieve, maar strenge Schotse kostschool waar onder meer prins Charles zijn opleiding heeft genoten. Volgens Marc zou die beslissing genomen zijn omdat Claus-Casimir meer discipline nodig had en mogelijk ook niet met de juiste vrienden omging. Als voorbeeld haalde Marc daarnaast het internetbedrijfje van de jonge graaf aan dat het niet te nauw zou nemen met de regels.

Eloise is boos

Doorgaans nemen zowel de Rijksvoorlichtingsdienst als het koninklijk huis zelf dergelijke speculaties voor kennisgeving aan, maar het schoot de mondige Eloise in het verkeerde keelgat. Ze neemt het op voor haar broer: "Wat een raar idee om te suggereren dat Claus weggestuurd wordt, terwijl het de leukste en sociaalste jongen is (...) Hoe kan je zo over een jonge jongen praten en niet verwachten dat hem iets doet? Doe normaal en hou je negatieve mening die op niks is gebaseerd voor je".

Meer over