Na val in huis

Marc van der Linden in coma door wondroos

15 September 2020 09:08 | sterren | Door Jef Willemsen

© Screenshot RTL 4
Marc van der Linden verklaarde in augustus dat hij door een nierziekte weken in het ziekenhuis lag, maar er blijkt toch meer aan de hand.

Marc (50) maakte maandag na maanden zijn comeback in de studio van RTL Boulevard waar het naast royaltynieuws ook over zijn gezondheid ging. 

Coma

Marc blikte terug op een roerige zomer die hem bijna fataal werd. De boosdoener bleek een hardnekkige wondroosinfectie in zijn been: "Daarbij ben ik thuis zo raar gevallen dat ik buiten westen ben geraakt en ongeveer acht uur zo heb gelegen." Marc werd gevonden door zijn moeder en snel naar het ziekenhuis gebracht waar hij al snel in coma raakte.

Bloedvergiftiging

Naast de wondroos bleek Van der Linden ook nog een bloedvergiftiging te hebben. Zelf kreeg hij daar niets van mee, maar zijn omgeving werd op het ergste voorbereid: "Voor de familie was dat zwaar, omdat zij te horen kregen dat het echt heel slecht ging. Voor mij was het pas een shock daarna."

Delier

Na een week ontwaakte Marc uit zijn coma, maar door de hoge koorts die hij nog had vanwege de meerdere infecties in zijn lijf belandde hij in een delier. Hij leefde in een waanwereld waar hij dingen en mensen zagen die er helemaal niet waren, terwijl hij vastgebonden lag in zijn ziekenhuisbed omdat hij anders alle infusen en apparatuur los zou trekken.

Verlamd

Toen de koorts was gezakt, bleek dat Marcs door wondroos aangetaste linkerbeen verlamd was. In het ziekenhuis werd daar in zijn beleving te weinig aan gedaan, dus is hij thuis gaan oefenen. Inmiddels kan hij zich weer vrij bewegen. 

 

Meer over