Afspreken

Emotioneel weerzien tussen Kathleen en Karen in The Masked Singer

17 Oktober 2020 11:35 | amusement | Door Jacob-Jan van de Groep

© VTM
Karen Damen wist vanaf de eerste noot al dat ze naar haar voormalige K3-collega Kathleen Aerts luisterde, maar vrijdagavond kreeg ze het gelijk aan haar zijde in de Vlaamse versie van The Masked Singer.

De onthulling van Kathleen als ‘de zeemeermin’ zorgde voor een emotioneel weerzien op het podium. “Nu kunnen we eindelijk afspreken”, zei de opgeluchte blondine tegen Karen, nadat ze al die tijd onder de radar moest blijven. Kathleen woont namelijk al vijf jaar in Zuid-Afrika en als ze in België gespot zou worden, was haar deelname aan het zangprogramma al uitgelekt.

Verbloemen

Ze baalde wel van het feit dat ze direct werd herkend door haar vriendin. “Ik dacht: nondeju. Maar ja, je kunt je stem niet verstoppen. Ik dacht dat ik het met een lied in het Engels wel zou kunnen verbloemen, omdat we met K3 altijd in het Nederlands zongen.”

Thuiskomen

Na de opnames heeft het tweetal afgesproken. Daarbij was ook het derde originele lid Kristel Verbeke bij aanwezig. “Het voelt een beetje als thuiskomen. We zijn als zussen, voor altijd met elkaar verbonden”, schreef ze op Instagram.

 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram

‘t Voelde zo vertrouwd... Een beetje zoals thuiskomen... Side by side or miles apart.. We are sisters connected by the heart 🤍 #K3

Een bericht gedeeld door Kristel Verbeke (@kristelverbeke) op

K3 zoekt K3

Kathleen verliet de meidengroep in 2009, waarna haar plaats werd ingenomen voor Josje Huisman. In 2015 vond het drietal dat het tijd was hun plek af te staan, waarna SBS6 een talentenjacht uitschreef genaamd K3 zoekt K3. Daarin kwamen Hanne Verbruggen, Marthe De Pillecyn en Klaasje Meijer uiteindelijk naar voren als de nieuwe K3.

Meer over