Rotterdam

Eurovisie Songfestival 2020 moet leuker worden voor kijkers

5 September 2019 11:59 | amusement | Door Irma Tomas

© ANP
Nederland heeft grootse plannen voor het Eurovisie Songfestival 2020 in Rotterdam. Daarom vroeg het 100 bekende en onbekende Nederlanders mee te denken over de show. Volgens Executive Producer Event Sietse Bakker wordt het 'evenement naar een hoger plan getrokken.'

„We willen dat het Eurovisie Songfestival een evenement wordt waarin Nederland zich herkent en dat Europa positief verrast”, zegt Sietse Bakker. „Nederlanders zijn creatief, zeker op het gebied van televisie maken en evenementen organiseren. We hebben ervoor gekozen die creativiteit aan te spreken om het evenement in 2020 naar een hoger plan te tillen. Niet per se groter, wel beter.”

Leuker om te kijken

Daarom benaderde de organisatie een groep van 100 bekende en onbekende Nederlanders om mee te denken hoe het Eurovisie Songfestival beter kan en anders zou moeten: leuker om te kijken en aantrekkelijk voor een bredere doelgroep. Mensen werd in straatinterviews gevraagd wat zij van het songfestival verwachten en er werden telefonische interviews gehouden met mensen uit de Nederlandse muziek, cultuur, politiek, mode en media.

Emma Wortelboer

Een paar bekende mensen die hun mening mochten geven, zijn Karin Swerink, de hoofdredacteur van LINDA., Anna Nooshin, cabaretier Howard Komproe, Alexander Klöpping en Emma Wortelboer.

Meer over