Aldus Edsilia

Eurovisie Songfestival gaat niet door in originele vorm

19 januari 2021 10:27 | amusement | Door Jef Willemsen

© William Rutten
Door de aanhoudende dreiging van het coronavirus en de bijbehorende maatregelen is de kans dat het Eurovisie Songfestival doorgaat in originele vorm uitgesloten.

Een bomvol Ahoy', volle delegaties en afgeladen perscentrums, het gaat er ook in 2021 niet van komen tijdens het Eurovisie Songfestival. Volgens co-host Edsilia Rombley is die mogelijkheid inmiddels wel uitgesloten.

Alternatieven

In een interview met NPO Radio 1 liet Edsilia weten dat er druk gewerkt wordt aan alternatieven: "Met veel mensen, dat gaat 'm niet worden. De organisatie zit elk moment van de dag te bellen om te kijken wat er mogelijk is. Maar we moeten afwachten hoe corona zich ontwikkelt en nu ook weer met die nieuwe vorm."

Aangepaste vorm

Eerder was al bekend dat de organisatie van het ESF werkt aan vier scenario's. Nu optie A, een Songfestival zonder restricties, van de baan is, moet de meest geschikte aangepaste vorm gekozen worden. Edsilia stelt de fans echter gerust: "Het gaat hoe dan ook door. We hebben vorig jaar bewezen dat het kan op een bepaalde manier en daar gaan we dit jaar gewoon een combinatie van maken."

Meer over