NPO 1 Extra

Eurovisie Songfestival voor het eerst met gebarentolk en signdancers

Eindelijk kunnen doven en slechthorenden ook lekker meedoen met het Eurovisie Songfestival. Voor het eerst is het Eurovisie Songfestival dit jaar op NPO 1 extra live te volgen met gebarentolk en signdancers.
 

Het gaat om de tweede halve finale wanneer Duncan Laurence meedoet namens Nederland. Vanavond in de eerste halve finale is het dus nog even behelpen. Maar donderdag wordt het genieten, want dan krijgen de doven- en slechthorende kijkers niet alleen een gebarentolk cadeau maar ook signdancers, zodat het allemaal wat gezelliger wordt. Ook de finale wordt live mee gebarentolkt.

Ritme en sfeer

Het is al met al een heel project om alle liedjes mee te tolken. Maar liefst 17 tolken en signdancers, bijeengebracht door Mirjam Stolk en Rosanna Demkes-Wareman doen hun best om het ritme en de sfeer van de liedjes over te brengen.

NPO 1 Extra

NPO 1 extra is bij KPN te vinden op kanaal 76, bij Ziggo op kanaal 128 en bij T-Mobile op kanaal 273. Mocht u het kanaal niet in uw pakket hebben dan kunt u het live online volgen via NPO Start.

Avrotros verzamelde op deze pagina al 13 liedjes met signdancers.

Krijg je niet genoeg van het Eurovisie Songfestival? Kijk dan eens op de pagina van OUTtv.

 

Meer over:

Reageren