"Take it like a man"

Eva Jinek kent geen genade voor noodlijdende Twan Huys

28 december 2018 11:54 | amusement | Door Jef Willemsen

© ANP
Eva Jinek keert volgende week terug op de late avond waar ze het opneemt tegen het noodlijdende RTL late night. Ze heeft echter geen medelijden met presentator Twan Huys.

In een interview met de Telegraaf legt Jinek uit hoe ze denkt over het presenteren van een talkshow. 

Bevredigend

Volgens Jinek verkeren talkshow hosts hoe dan ook een luxepositie: "Je wordt betaald om met interessante mensen te praten, maakt iedere dag iets spannends mee en je project is ’s avonds af. Dan ga je naar huis en morgen mag je weer. Ik kan maar weinig beroepen bedenken die zo uitdagend en bevredigend tegelijk zijn op zoveel niveaus."

Geen medelijden

Twan Huys krijgt sinds hij RTL Late Night overnam in september veel kritiek en weinig kijkers. Eva vindt dat naar, maar blijft realistisch: "Ik weet hoe het voelt als iedereen een oordeel over je velt. Dat wil je iedereen besparen, maar het hoort erbij. Ik zou zeggen: take it like a man or a woman. Dit is een baan die verder louter voordelen heeft. Met ons hoeft niemand medelijden te hebben. Het is hard, maar dit risico hoort bij deze arena."

Kijkcijfers

Momenteel scoort RTL Late Night geregeld kijkcijfers die onder de 300.000 grens vallen. Pauw en Jinek hebben gemiddelden van ruim 800.000 of meer kijkers. Van concurrentie lijkt Eva weinig te vrezen te hebben, toch wil ze inhoudelijk niet reageren op de show van haar concurrent: "Het in het openbaar recenseren van een collega vind ik wel wat anders. Dat heb ik nog nooit gedaan, en ik sta te kijken van mensen die dat wel doen."

Meer over