Vanuit Nederland

Eva Jinek presenteert Amerikaanse verkiezingsavond op RTL4

16 augustus 2020 10:08 | amusement | Door Andrea Peelen

© William Rutten

Eva Jinek zal in november voor RTL4 de Amerikaanse verkiezingsavond presenteren. Dit vertelt ze in een interview aan De Telegraaf.

Jinek zal niet geheel onpartijdig de verkiezingsavond ingaan. Ze maakt er geen geheim van dat ze anti-Trump is en dus voor de Democraten. Daarom hoopt de presentatrice dan ook dat zij nu alsnog aan de macht komen.

Geen verslag vanuit de VS

Eigenlijk zou Jinek naar de Verenigde Staten reizen om daar verslag te doen van de verkiezingen. "Ik had me er zo op verheugd om met eigen ogen verslag te doen wat er gebeurt in het land waar ik geboren ben. Wel zal ik de verkiezingsavond presenteren."

Als haar wordt gevraagd wie de strijd gaat winnen – Donald Trump of Joe Biden – is ze sceptisch. "Het is voor mij ongewis wie de volgende president wordt. Aan voorspellingen waag ik me niet meer nadat ik de vorige keer fout zat."

Blij in Nederland

Jinek vindt dat het nog steeds een rotzooitje is in de VS. "Uiteraard gaat het me aan het hart dat het er slecht gaat wat corona betreft", zegt ze, doelend op de vele mensen zonder ziektekostenverzekering. "Ik ben heel blij dat ik hier woon. Nu besef ik dat weer helemaal. Veel beter dan in Nederland kun je het op aarde niet treffen."

Meer over