Veel aanmeldingen

Natasja Froger: ‘Voor hetzelfde geld is nog actueler door corona’

16 augustus 2020 09:24 | amusement | Door Andrea Peelen

© Nick van Ormondt

Door de coronacrisis zijn er extra veel aanmeldingen voor het RTL-programma Voor hetzelfde geld. Volgens presentatrice Natasja Froger is de interesse te verklaren.

Net als in het eerste seizoen helpt Froger ook nu weer stellen die op zoek zijn naar een huis buiten de stad. Dat meer mensen zich hebben aangemeld, komt volgens de presentatrice door de actuele lading van het programma. "Juist in een periode dat mensen thuiswerken en meer thuis zijn, vinden ze het prettig om meer ruimte te hebben. Ze hoeven minder hippe terrasjes op loopafstand te hebben", vertelt ze aan het ANP.

Ze denkt dan ook dat deze behoefte herkenbaar is voor veel kijkers. "Door de lockdown bleef iedereen meer binnen en hebben mensen thuis werkruimte nodig. Als de stad op slot gaat, dan merk je hoe belangrijk het is dat je in een fijn huis woont. Ik merk op straat dat de mensen thuis altijd erg meeleven en ik denk dat dat nu nog meer zo zal zijn."

Prachtplek

Froger is zelf ook anders gaan nadenken over haar eigen woning. Eerder nog waren zij en haar man René Froger van plan om kleiner te gaan wonen. Echter beseft ze nu dat ze op een prachtplek zit en verhuisplannen niet per sé nodig zijn. "We wonen aan de hei, dus dat is ideaal om te wandelen. Het is er erg rustig dus ook nu kan dat makkelijk. In een drukker gebied doe je dat nu een stuk minder snel."

Coronaproof

Voorlopig zal Froger dus alleen anderen helpen bij de zoektocht naar een nieuwe woning. Hier geniet ze enorm van, ook al is het programma nu coronaproof. "Dat was makkelijk te doen", vertelt ze. "Ik reed met een spatscherm in de auto en als bij een bezichtiging bleek dat een gang bijvoorbeeld te smal was boven, dan bleef de makelaar beneden. Het was heel fijn dat we weer aan de slag konden en mensen konden helpen."

Meer over