Social media

Eva Jinek van Twitter wegens 'kutlach'

12 april 2019 09:10 | amusement | Door Irma Tomas

© Pim van Boesschoten
Eva Jinek vertelde donderdag in haar talkshow Jinek waarom ze ooit stopte met twitter. Het was omdat iemand schreef dat ze 'een vreselijke kutlach had'.

Eva Jinek vond dat ze als journaliste op Twitter moest zitten zodat ze op de hoogte bleef van alles, maar dat veranderde na dat vervelende commentaar. De presentatrice vertelde hoe dat ging: „Op een gegeven moment las ik dat iemand had geschreven: vrouw wat heb jij een vreselijke kutlach.”

Bevrijding

Die opmerking kreeg ze niet meer uit haar hoofd en zorgde er zelfs voor dat ze zich inhield tijdens haar programma toen iemand iets grappigs zei en ze daarom wilde lachen: „In een split second bedacht ik me vanwege die kritiek op mijn lach.” Dat was voor haar het moment om per direct te stoppen met Twitter. „Ik dacht: nu is is het afgelopen en heb geen zin meer in deze onzin en ga me ervan bevrijden.”

Zelfverzekerder

Na haar afscheid van Twitter voelt Eva Jinek zich veel zelfverzekerder en heeft ze geen last meer van stemmetjes in haar hoofd met kritiek. De presentatrice deed de ontboezeming tijdens een discussie over social media in Jinek.

Eva Jinek is nog wel steeds te vinden op het veel vriendelijkere Instagram.

 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram

#sprookjesbos

Een bericht gedeeld door Eva Jinek (@evajinekofficial) op

Meer over