Megaklus

Eva Jinek wil Songfestival presenteren

18 juni 2019 09:19 | amusement | Door Televizier

© Pim van Boesschoten
Eva Jinek heeft wel oren naar de presentatie van het Eurovisie Songfestival. Dat zei de presentatrice in het programma Opium op Oerol.

Doordat Duncan Laurence in mei het Eurovisie Songfestival won, mag Nederland het muziekfeest volgend jaar organiseren. Met een kijkerspubliek van miljoenen mensen wereldwijd, doet Nederland er verstandig aan om de presentatie ervan aan ervaren tv-gezichten over te laten. Aan Eva Jinek bijvoorbeeld, en dat ziet de journaliste wel zitten, zo bleek tijdens Opium op Oerol.

Tv-klus

"Het is de allergrootste tv-klus op aarde. Je zou wel een mafkees zijn als je daar nee tegen zegt.", zei ze tegen Cornald Maas, AVROTROS-presentator én als lid van de selectieommissie en commentator iemand die dicht bij het Eurovisie-vuur zit. 

Amerikaanse

De keuze voor Jinek zou niet gek zijn. Als geboren Amerikaanse spreekt ze vloeiend Engels, wat een verademing zou zijn in vergelijking met het steenkolen Engels dat veel andere Europese presentatoren de afgelopen jaren lieten horen tijdens het songfestival.

Meer over