Ekdom in de morgen

Evelien de Bruijn: "Radio is mijn grote liefde"

25 februari 2019 11:00 | amusement | Door Televizier

© ANP

Wie is de mol?-deelnemer Evelien de Bruijn is landelijk het bekendst als presentator van Hart van Nederland. Maar haar wortels liggen bij de radio, waar ze ook haar grote liefde ontmoette.

Tekst: Ernest Marx

Geheel onverwacht – ook voor haarzelf – stopte Evelien de Bruijn (44) vorige maand met haar nachtprogramma ’t Wordt nu laat op NPO Radio 2. Het grote publiek kent haar van haar recente deelname aan Wie is de mol? en vooral als presentator van Hart van Nederland. Maar Eveliens wortels liggen bij de radio.

Wat is er gebeurd bij Radio 2?

De afgelopen drie jaar presenteerde ze van twaalf tot twee uur ’s nachts haar radioprogramma, afwisselend met Carolien Borgers. In januari stopte ze abrupt. Evelien: “Tja, het is een saai verhaal. Mijn contract liep af en het nieuwe financiële voorstel van WNL week ontzettend af van eerdere afspraken. We kwamen er niet uit en dat had ik helemaal niet verwacht. Ik heb nog allerlei tegenvoorstellen gedaan. Die werden niet geaccepteerd. Heel jammer. Ik heb het programma altijd met veel liefde en plezier gemaakt.”

Hoe ga jij met zo’n tegenslag om?

"Natuurlijk baal ik dan en doet het een beetje zeer. Ik liep met mijn man in het bos toen het definitieve telefoontje kwam. Nadat ik had opgehangen voelde ik wel even zo’n nare rush en kwamen er wat tranen… Zo zit ik dan ook wel weer in elkaar. Maar daarna dacht ik vrij snel: dat betekent dus wel dat ik de komende periode even kan bijslapen! Ik was natuurlijk steeds een aantal nachten fysiek van huis. En ik heb de luxepositie dat ik ook bij Hart van Nederland werk, alweer dertien jaar, wat een fijne solide basis is. Maar alles bij elkaar was het best intensief en ik vond het wel even lekker dat dat wegviel. Maar na een maand denk ik dan toch: oké, wat gaan we nu voor nieuws aanpakken?"

En dat ‘nieuws’ diende zich al snel aan?

"Vanaf maandag 25 februari ga ik bij Radio 10 als nieuwslezer aan de slag in het team van Gerard Ekdom in zijn ochtendshow Ekdom in de morgen. Het is tot juni, tijdens een zwangerschapsverlof. Op de hele uren lees ik de serieuze nieuwsblokken en op de halve uren is er ruimte voor creativiteit en gekke berichtjes. Ontzettend tof!"

Hoe laat moet je dan op?

"Zullen we het daar nog maar even niet over hebben? Het programma begint om zes uur ’s ochtends, dus het zijn weer behoorlijke rottijden, haha. The story of my life. Ik ken Gerard nog uit de tijd dat we bij 3FM als jonge talenten in de nachtprogrammering zaten; ik tussen twee en vier, hij tussen vier en zes. Dan losten we elkaar af. Maar uiteindelijk had hij als radio-dj duizend keer meer talent dan ik. Voor mij wordt Ekdom in de morgen best een pittige combinatie met Hart van Nederland. Want dat blijf ik twee dagen in de week presenteren. Maar ik ben niet vies van hard werken en ik hoef gelukkig niet te kiezen tussen radio en tv. Ik doe het graag allebei. Maar uiteindelijk is radio mijn grote liefde, daar wil ik graag oud mee worden."

Bij de radio leerde Evelien ook letterlijk haar grote liefde kennen. Ze trouwde drieënhalf jaar geleden met Paul van der Lugt, voormalig zendercoördinator bij 3FM en nu al jaren directeur van RTV Utrecht. Voor beiden is het hun tweede huwelijk. Paul was weduwnaar en heeft drie volwassen dochters, Evelien scheidde tien jaar geleden van de vader van haar zoon Boris.

Had je ooit verwacht te hertrouwen?

"Toen Paul en ik net verliefd waren, kwam trouwen in een romantische bui weleens ter sprake, maar ik had niet verwacht dat het er ook echt van zou komen. We dachten dat het voor de kinderen misschien ook wat verwarrend zou zijn. Het heeft allemaal goed uitgepakt. Tijdens onze bruiloft heeft Boris mij weggegeven. Dat vond ik ontzettend gaaf. Paul en ik hebben het heel fijn samen. We zijn erg complementair aan elkaar. We hebben veel raakvlakken waarbij vooral onze liefde voor muziek de grote gemene deler is. Uiteindelijk zijn we natuurlijk allebei radiomensen. Vraag ons niet wat ons liedje is. We hebben er wel honderdtachtig. En films! Ik heb nog nooit zo’n ideale man gehad. Hij vindt het zelfs heerlijk om voor de achtste keer samen met mij Love Actually te kijken!"

Meer over