Geen zwart gat

Evelyn Struik was in shock door einde Eigen huis & tuin

1 Augustus 2020 11:50 | amusement | Door Andrea Peelen

© RTL

Het einde van Eigen huis & tuin kwam voor Evelyn Struik als een shock. Toch heeft de presentatrice het een plekje kunnen geven en spreekt ze niet meer over een zwart gat.

“Het was wel een shock", vertelt ze in De Telegraaf-bijlage Vrouw. "Ik vind het jammer, want het is zo’n mooi programma en het bestaat al zo lang." Ze vervolgt: "Er waren mensen die wél in een zwart gat vielen, die het programma hun anker in het weekend noemden. Of me vertelden: 'ik kijk al zo lang ik leef'."

Ander klusprogramma

De 51-jarige Evelyn hoopt nog steeds dat RTL terugkeert met een klusprogramma. “Het is niet helemaal voorbij’’, vertelt ze. "Er zijn plannen voor iets nieuws op primetime. Wel met veel minder afleveringen: zes à acht in het voor- en najaar." Ook staat haar eigen persoonlijke ontwikkeling niet stil. "Ik ben gelukkig nog met genoeg andere dingen bezig."

Begin juni werd Eigen huis & tuin na 27 jaar van de buis gehaald. Volgens RTL moest de zender bezuinigen en was het nodig om het woon- en klusprogramma uit de programmering te schrappen.

Meer over