Robinson Recap #10

Expeditie Robinson 2018: Blokkenspel

8 november 2018 21:50 | amusement | Door Eric De Munck

© Martijn van Gelder / RTL
De finale komt in zicht, dus gaat het er tijdens de tiende aflevering van Expeditie Robinson 2018 steeds harder aan toe...
Het gaat het voormalige team Onbekend totaal niet in de koude kleren zitten dat er wéér iemand uit ‘hun’ ploeg is vertrokken. Gelukkig is er niet veel tijd om te treuren, Dennis heeft namelijk weer een heerlijke proef voor ze in petto om immuniteit te garanderen. En daarvoor duiken de kandidaten in het principe van Domino Day. Precies drieëndertig blokjes moeten er achter elkaar gezet worden, om het laatste blokje in een emmer te laten storten. Daar heb je niet alleen stalen zenuwen, maar ook een flinke portie inschattingsvermogen voor nodig. De ingedutte kandidaten zijn meteen weer scherp. “Ik voel dat mijn energie weer een beetje terugkomt, de adrenaline is er weer”, aldus Stijn.


Pittig detail aan de proef: de balk waar de blokjes op geplaatst moeten worden hangt aan twee kabels, dus stevig is het allerminst. De ene na de andere rij blokjes blijven dan ook omvallen.


 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram

Vanavond... #expeditierobinson

Een bericht gedeeld door Expeditie Robinson (@expeditierobinson_rtl) op
Loiza en Laurie zijn de enige kandidaten die het uiteindelijk tot een fikse voorsprong weten te schoppen. Ondertussen doemt er voor Jody een probleem op: hij haalt het einde van de balk niet met het aantal stenen. Als Laurie haar blokken per ongeluk laat vallen, ligt Loiza als enige voorop, hoewel Stijn en Nienke gevaarlijk dicht in haar nek hijgen. Terwijl Loiza haar focus verliest, begint de overwinning voor Nienke dichtbij te komen. Maar toch is het Loiza die als eerste duwt, het laatste blokje in de emmer ziet verdwijnen en daarmee immuniteit weet binnen te slepen. Dilemma-Dennis heeft vervolgens nog een keuze voor haar: of één extra stem, of een kist vol lekker eten die ze mag delen met twee vriendjes. Loiza kiest voor dat laatste en nodigt Stijn en Nieke uit voor de maaltijd.


De overgebleven zes kandidaten ploffen zowat van zuurheid uit elkaar. Totaal in mineur keren ze terug naar hun eiland, terwijl Loiza, Stijn en Nienke richting Finalisteneiland vertrekken, met het lekkere eten op zak. En daar wacht ze een enorme verrassing: een extreem loslippige Robin deelt het plan van de onbekenden met de meiden. En praat over zijn zorgen over de toekomst van Stijn, hij vreest dat de onbekenden haar weg willen stemmen. Ondertussen begint op het Basiskamp óók het één en ander te verschuiven: Steven verzint (na een heuse zwanendans) daar een plan waarop Dominique kan blijven en dat óók Stijn moet vertrekken, als Jan, Dominique en Laurie meerdere stemmen op haar inzetten.


Hij sleept Jody en Gregory mee in zijn slinkse gedachtengang. Maar die hebben ondertussen andere zaken aan hun hoofd.
Gregory moet even wennen aan zijn meer aanwezige rol op het eiland, terwijl Jody stiekem niets liever wil dan teruggaan naar zijn gezin thuis. Net als vorige week, hij zegt daarom ook terug bij af te zijn. Jody deelt zijn zorgen met Gregory en Steven, die hem liever niet zien gaan, al azen ze daarbij vooral op zijn stemmen. Steven, die in hetzelfde schuitje zit als Jody met een zwangere vrouw thuis, zit úren met hem in het water om hem te overtuigen om te blijven.


Jody vertelt over zijn heimwee met Nicolette en Dennis tijdens de Eilandraad en Nicolette geeft hem daarop de mogelijkheid om de expeditie te verlaten. De vrolijke zanger gaat op haar aanbod in en vertrekt direct. Hij is daarmee de zesde (!) opgever van deze reeks. Dat kwam nog nooit eerder voor tijdens een seizoen Expeditie Robinson. De groep vreest ondertussen dat ze alsnog iemand weg moeten stemmen. Gelukkig verlost Nicolette ze vrijwel meteen uit hun lijden en vertelt dat iedereen aan boord blijft. En daarmee komt de finale écht in zicht.

Meer over