Robinson Recap #9

Expeditie Robinson 2018: Que Sí, Que No?

1 november 2018 22:08 | amusement | Door Eric De Munck

© Martijn van Gelder / RTL
De eerste Eilandraad na de samensmelting staat vanavond op het programma tijdens Expeditie Robinson 2018. En dat belooft een enorm bijzondere te worden...Terwijl Robin, ondanks dat het lijkt alsof ie nog nooit een letter gelezen heeft, zich prima vermaakt met een boek op Finalisteneiland, pakken de donkere wolken zich samen rondom Jody Bernal. De zanger stelt zichzelf achttien jaar na de bekende hit opnieuw de vraag: Que sí, que no. Blijft ie in de race of gaat ie ten onder aan de zichtbaar aanwezige heimwee naar zijn gezin? Dat zijn vrouw tijdens de opnames van Expeditie Robinson acht maanden zwanger is, draagt niet écht bij aan de overlevingsdrang van Jody. Ook niet aan de sympathie van de kijkers thuis trouwens.


Er staat een ingewikkelde puzzelproef op het programma in deze aflevering. Maar eerst is het tijd voor wederom een comeback van de Heintje Davids van dit seizoen: Nienke Plas voegt zich voor de tweede keer weer bij de groep, nadat ze Johnny Kraaijkamp vorige week versloeg. Duivelseiland is daarmee ook officieel opgeheven. Dominique weet na een bloedstollende race haar puzzel als eerste op te lossen en sleept daarmee immuniteit binnen. Dat niet iedereen zo'n natuurlijk aanleg voor puzzelen heeft, laten Gregory en Jan overduidelijk zien. Ze blijven als laatste twee kandidaten over en strijden daarmee tegen elkaar om níet met een zwarte stem richting Eilandraad te hoeven gaan. Gregory verliest uiteindelijk en heeft dus één extra stem tegen zich tijdens de eerstvolgende Eilandraad. Dominique vertrekt vervolgens naar Finalisteneiland om Robin gezelschap te gaan houden. Ze had ook twee kandidaten mee mogen nemen, maar koos daar -tot grote onvrede van een chagrijnige Laurie- niet voor. De spanning is bij terugkomst op het eiland dan ook om te snijden. Niet in de laatste plaats omdat de extra stemmen weer in het spel zijn.


De overvloed aan stemmen draagt niet bepaald bij aan een goede sfeer. Het voormalige kamp van de vips en dat van de Onbekenden staat lijnrecht tegenover elkaar. Onder leiding van Laurie richten Özgür, Jan en zijzelf zich op een exit van Loiza. Daar komt de goedlachse krullenbol achter en probeert op haar beurt weer Özgür buitenspel te zetten, mede door een flinke lading stemmen van Jody.


Het belooft een spannende Eilandraad te worden deze week, niet alleen omdat het de eerste is sinds de samensmelting, maar vooral doordat de vlam in de pan is geslagen tussen Loiza en Özgür. Zij beticht hem van het verspreiden van leugens, er staat voor de twee topscorers van dit seizoen dan ook behoorlijk wat op het spel. Dominique keert voor de stemming terug van Finalisteneiland, al kan er op haar uiteraard niet gestemd worden. Dat gebeurt ook niet, met overweldigende meerderheid stemt de groep Ozzy uit het spel. Op eigen verzoek blijkt later, hij wil daarmee het vertrouwen van überbitch Laurie terugwinnen. Dennis en Nicolette staan met open mond te kijken en hebben geen enkel respect voor zijn beslissing.


Meer over