Robinson Recap #16

Expeditie Robinson 2018: De Finale

20 december 2018 21:55 | amusement | Door Eric De Munck

© RTL 5
Na weken nagelbijten van de spanning komt vanavond eindelijk het verlossende woord: wie wint Expeditie Robinson 2018?
"Wat lief dat er zoveel mensen op mijn afscheid gekomen zijn", met deze woorden opent Dennis Weening de grote finale van Expeditie Robinson 2018. Ongelijk heeft ie niet: maar liefst 10.000 fans hebben zich verzameld voor de live-uitzending in de Ziggo Dome. Het belooft een lange zit te worden, met alleen nog de finaleproef vanaf het eiland, is de rest van de show eigenlijk vooral ruis.
The Roast

Kosten noch moeite zijn gespaard voor de grote show: niemand minder dan Soundos kondigt de drie finalisten aan, die volledig ontspannen en in de make-up hun opwachting maken, een duidelijk contrast met hun verschijning tijdens de expeditie. Daarna doet Steven Brunswijk zijn Comedy Central Roast dunnetjes over: "Er is meer opgegeven dan overgegeven", aldus de lachebek. Pas na de eerste commercial break is het tijd voor een beetje actie: we gaan terug naar het eiland en zien Gregory, Dominique en Jan terugblikken op de halve finale. "Ik ga gewoon die twee mannen verslaan", aldus een zelfverzekerde Dominique. 


Finaleproef

Van een pyramidepuzzel tot een parcours: de finaleproef is geen kattenpis. Er staan dan ook acht verschillende elementen op het programma: zoals het tellen van dieren en het verzamelen van kogels. Voor boer Jan zijn het zoveel verschillende spellen, dat ie voor de start de tel al kwijt is.


Radeloos

Voor dat het parcours goed en wel gaat beginnen, moet er eerst een zogenaamde pyramidepuzzel opgelost worden. Gregory kijkt af, Jan kijkt radeloos uit zijn ogen en Dominique lijkt de enige die het enigszins ziet zitten. Onterecht, want ze raakt compleet in de war. Uiteindelijk lost Do 'm als eerste op, alleen klein probleempje: ze heeft 'm op het verkeerde tafeltje opgebouwd en moet opnieuw beginnen. 


Voorsprong

Dominique verliest haar voorsprong als Gregory de puzzel wél op de juiste manier oplost en aan het parcours begint. Terwijl Greg kogels probeert te verzamelen, is het Dominique die opnieuw de puzzel oplost, op de juiste tafel deze keer. Alleen Jan lukt het nog niet. Hij blijft stug doorgaan, terwijl Dominique en Gregory elkaar afmatten op de stormbaan.Jan

Als ook Jan eindelijk mag beginnen aan het parcours, is ie al snel op gelijke hoogte met Dominique. Ze proberen allebei zo veel mogelijk kogels uit de bomen te slaan, helaas loopt Do zo'n beetje alle kastjes met kogels voorbij. Oeps. Uiteindelijk stranden alledrie de kandidaten op precies hetzelfde punt na het tellen van de kisten met dieren. Boer Jan is de eerste die -na een tweede controlepoging- juist geteld heeft en ziet zichzelf Expeditie Robinson 2018 winnen. Met vuurwerk en een optreden van Corry Konings is het avondvullende programma in één klap afgelopen.

 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram

Boer Jan is de winnaar van Expeditie Robinson 2018!!😃🎉🙌🏻 GEFELICITEERD! #expeditierobinson @jan_bronninkreef

Een bericht gedeeld door Expeditie Robinson (@expeditierobinson_rtl) opDennis Weening neemt snel nog even afscheid van de kijker en daarmee is het Robinson-avontuur na maar liefst zestien weken écht ten einde. Tot in 2019!


Meer over