Robinson Recap #4

Expeditie Robinson 2018: In de Steigers

27 september 2018 21:55 | amusement | Door Eric De Munck

© Martijn van Gelder / RTL
Het begint een vaste prik te worden: de spanning is weer te snijden tijdens de vierde Expeditie Robinson 2018.
Terwijl Gwenda in het Kamp Onbekenden enorm uit de gratie begint te raken en haar teamleden het ene na het andere complot beramen om haar te elimineren, lijkt het er lange tijd op dat ze de kapiteinsproef tijdens deze vierde aflevering gaat winnen. Deze week moet er niet in een paal geklommen worden, maar is het wel wederom hangen geblazen voor Gwenda, Donny en Tony Junior. Donny valt -net als vorige week- als eerste af, maar uiteindelijk heeft Tony Junior het langste uithoudingsvermogen en weet de overwinning binnen te slepen. Dat betekent dat Kamp Noord deze week sowieso iedereen binnen boord kan houden. Gwenda barst in tranen uit als ze het slechte nieuws aan haar teamleden moet brengen, al voelt ze de bui van haar eliminatie wellicht al hangen.


Kamp Zuid en Kamp Onbekend treffen elkaar vervolgens voor het eerst bij de immuniteitsproef. Het uithoudingsvermogen, kracht en de wil om samenwerking van beide kampen lijkt daar letterlijk op de proef gesteld te worden als beide kampen zich moeten vastklampen aan een touw op twee steeds steiler wordende steigers. In Kamp Noord legt Gregory ondertussen een klein bommetje door Tony Junior te verlinken als kwade genius bij Loiza en Stijn.


"Ik kijk naar beneden en zie Corry nog hangen", aldus Jody Bernal. Maar vlak daarna moet de koningin van het levenslied toch het onderspit delven en stort als eerste het water in. Kamp Onbekend verliest vervolgens na een kleine versie van Domino D-day twee kandidaten. Dat is slechts het begin van de ellende, er vallen vervolgens nog vijf kandidaten van de steiger bij de Onbekenden. Donny Roelvink laat zich wéér niet van zijn beste kant zien als kapitein van Kamp Zuid nadat ie ook deze proef niet trekt en daarmee de rest van zijn team in gevaar brengt. Uiteindelijk valt de opstelling van Team Zuid als een kaartenhuis in elkaar, waardoor Kamp Onbekend er met de totem vandoor gaat. En dus maakt Kamp Zuid zich op voor de Eilandraad om iemand weg te stemmen.


Hoewel de programmamakers er alles aan doen om de spanning van de proeven op te bouwen, wacht zo'n beetje iedere kijker eigenlijk vooral op de knetterende ruzie tussen Corry Konings en I Am Aisha die non-stop als teaser voorbijvliegt. Een fittie over een plekje op de hangmat laat uiteindelijk de vlam in de pan slaan. Ironisch, aangezien het Kamp Zuid was die lange tijd geen vuur kon maken. I Am Aisha en Corry beschuldigen elkaar van het hebben van een grote bek. Aisha noemt Corry vervolgens een verwende vrouw van 880 jaar oud. Corry breekt en krijgt uiteindelijk steun van Nienke. Voor Aisha is Expeditie Robinson 2018 vervolgens over, terwijl Corry vraagt of juist zij weggestemd mag worden door de groep. "Ik wil vanavond nog weg", aldus Corry.


Het is een vrij groot zooitje bij Kamp Zuid: Josylvio zit er mentaal namelijk ook nog eens volledig doorheen en vraagt de groep om hem weg te stemmen. Tot enorm ongenoegen van Nienke en Steven, die liever afscheid nemen van Corry Konings. De chaos is compleet als Aisha vrijwillig opstapt na de ruzie met Corry, maar de overige deelnemers alsnog iemand weg moeten stemmen tijdens de Eilandraad. Met zowel Corry als Josylvio die allebei naar huis willen, wacht Kamp Zuid een ingewikkelde keuze. Als uiteindelijk alle stemmen naar Josylvio gaan, krijgt hij van Dennis de optie om alsnog te blijven vanwege het vertrek van Aisha. Daar gaat ie niet op in en met de woorden 'met mijn hoofd ben ik al in Nederland' neemt hij afscheid.


Deze vierde aflevering eindigt met een gigantische cliffhanger als Nicolette aankondigt dat alle teams hun spullen moeten verzamelen, volgende week worden de teams opgesplitst in twee kampen van zeven. En daarmee hebben we weer een heerlijk zoethoudertje tot volgende week.

Meer over