Robinson Recap #3

Expeditie Robinson 2018: Spuugzat

20 September 2018 21:44 | amusement | Door Eric De Munck

© Martijn van Gelder / RTL
Het motto 'gezelligheid kent geen tijd' is ook in aflevering drie van Expeditie Robinson 2018 ver te zoeken.
In Kamp Zuid vervelen ze zich nog steeds helemaal te pletter, terwijl Kamp Noord met zichzelf probeert te leven na het massale wegstemmen van Toine vorige week. Famke-Louise tilt de term ontevredenheid naar een nieuw level.Alleen in Kamp Onbekenden gaat het redelijk en lijkt het rustig. Tot het weer tijd is voor post, waarvan het bericht duidelijk is: het tweede Kapiteinsduel staat op het programma en dus maken Donny, Tony Junior en Gwenda zich op voor actie.


De boodschap van Nicolette is kraakhelder: 'wie het langst hangt, wint', aldus de presentatrice. En dus klimmen de drie captains allemaal een paal in, terwijl de achtergebleven kampleden het er weer in alle rust even van nemen.

In Kamp Onbekenden gaan er ondertussen boze tongen op om hun kapitein Gwenda weg te stemmen, maar ja, ze heeft wel die gouden munt in bezit. Hoewel Donny Roelvink prima in de touwen kan hangen, heeft ie het een stuk lastiger met de paal en valt als eerste af. Ook Tony trekt het niet en dus gaat Gwenda er met de totem vandoor, waardoor ze nog eventjes geen mes in haar rug van haar teamleden hoeft te verwachten.


Donny vertrekt trouwens ook niet met lege handen: hij ontvangt de kwijtgeraakte vuursteen terug van Nicolette. Eenmaal teruggekomen met het slechte nieuws, lijkt het er vooral op dat zowel Kamp Noord als Kamp Zuid vooral uitkijkt naar een proef. 'Dat maakt toch Expeditie', aldus Stijn. De beide BN'erteams hebben elkaar nog nooit getroffen, dus het lijkt een bijzondere ontmoeting te worden. Opvallend genoeg herkennen de meeste BN'ers elkaar totaal niet.


In een bizarre proef krijgt de term Rad van Fortuin een nieuwe betekenis als drie kandidaten van elk team worden opgehangen aan een groot rad. Aan Jody, Josylvio en Nienke van Kamp Zuid de eer om in het rad te bungelen.

Bij Kamp Noord zijn Famke Louise, Gregory en Loiza de afgevaardigden. Het doel? Steeds als ze kopje onder gaan in een bak water moeten ze water opslokken, om dat vervolgens weer uit te spugen in een buis om zodoende twee balletjes te laten rollen.


Na de bevrijding van de twee balletjes zijn het Donny en Stijn die aan de bak moeten voor de balansproef. Tot enorme frustratie van Stijn is het Donny die als eerste de twee witte ballen stabiel stil op de plaat tot stilstand weet te brengen. Kamp Zuid sleept de immuniteit binnen en dus is het wederom Kamp Noord dat zich opmaakt voor de tweede Eilandraad op rij.

Terwijl Kamp Zuid eindelijk letterlijk in vuur en vlam staat, probeert Johnny in Kamp Noord zich met zijn charmes geliefd te maken om in het spel te blijven. Hij duwt Loiza en Famke Louise voor de bus. Met vijf stemmen is het lot voor Famke Louise uiteindelijk bezegeld: ze verlaat als tweede kandidaat het avontuur van Expeditie Robinson 2018. Zelf stemde de stoere diva als enige op Johnny.

Een zichtbaar gekwetste Famke Louise reageerde emotioneel en vertelde aan Nicolette en Dennis dat ze absoluut langer had willen blijven, maar gaf aan dat ze de ratten níet zou gaan missen na haar vertrek. Of ze daarmee de dieren of haar teamleden mee bedoelde blijft onduidelijk.

Meer over