Robinson Recap #2

Hart Tegen Hard

13 september 2018 22:04 | amusement | Door Eric De Munck

© Martijn van Gelder / RTL
Na een rustige première vorige week, liepen de emoties tijdens de tweede aflevering van Expeditie Robinson 2018 gelukkig al behoorlijk op.
Nog geen 24 uur op het eiland en meteen heeft Kamp Zuid al een probleem, de vuursteen is nergens te vinden. Josylvio en I Am Aisha zien het al meteen niet meer zitten en willen eigenlijk direct de handdoek in de ring gooien en het eiland verlaten. Kampleider Donny Roelvink ziet daar de problemen niet zo van, tot groot ongenoegen van de leden van Kamp Zuid. Jody Bernal en Corry Konings komen verrassend uit de hoek en lijken de aanpoters van het stel te zijn. 


In Kamp Noord hebben ze minder grote issues en lijkt alleen het verspillen van bakolie tot enige onenigheid te leiden. Sterker nog: de teamleden hebben zelfs tijd om al bondjes proberen te sluiten met elkaar, Loiza en Tony Junior trekken als eerste naar elkaar toe. Ook Stijn en Gregory kunnen 't na één dag in de expeditie al prima met elkaar vinden.


Na een half uurtje warmdraaien is het eindelijk tijd voor de eerste immuniteitsproef van Expeditie Robinson 2018.Het strijdlustige imago van Kamp Onbekend werkt behoorlijk op de irritatie van tegenstander Kamp Noord. Het imponerende karakter van Kamp Noord kan dan weer rekenen op kritiek van Boer Jan uit Kamp Onbekend. 


Tijdens de proef blijkt het worstelen met een paal het grootste probleem. Net als communiceren met elkaar onder stress, dat valt voor beide kampen niet mee.


Het gaat even gelijk op, maar uiteindelijk raakt Kamp Noord in rap tempo hun motivatie kwijt, geven het op en verliezen daarmee uiteindelijk de hele proef. Team Onbekend gaat er met de winst van de eerste immuniteitsproef vandoor en zijn voorlopig veilig. Ze noemen zichzelf behoorlijk passend Team Ongekend.


Toine van Peperstraten laat niet direct zijn meest sympathieke kant zien en draait er niet omheen: hij ziet Johnny Kraaijkamp het liefst direct verdwijnen. Helaas voor de fitte sportpresentator krijgt ie niet écht een voet tussen de deur bij zijn kampgenootjes. Hij moet stiekem vooral vrezen voor zijn eigen positie: de wat oudere deelnemers zitten overduidelijk in de gevarenzone. Uiteindelijk is het Toine die het onderspit delft: hij verlaat als eerste kandidaat Expeditie Robinson 2018 nadat alle overige kandidaten unaniem op hem stemmen. Alleen Toine zelf stemt op Johnny. Ook dit jaar is er géén Afvallerseiland, dus kon Toine direct op het vliegtuig terug naar huis, nadat ie zijn emoties nauwelijks heeft kunnen bedwingen.

Meer over