Robinson Recap #1

Expeditie Robinson 2018: Konings & Kapiteins

6 september 2018 22:00 | amusement | Door Eric De Munck

© Martijn van Gelder / RTL
En we zijn los. De eerste aflevering van het negentiende jaargang van Expeditie Robinson is van start gegaan. Zo'n eerste aflevering is altijd een beetje doorbijten, aangezien alle deelnemende BN'ers en onbekende kandidaten toch netjes moeten worden voorgesteld.
Overigens is het verschil tussen de prominenten en de onbekenden voor niet elke kijker helemaal duidelijk.


Bekende deelneemster I Am Aisha viel op door haar opvallende keuze van acrylnagels. Je zou denken dat de gele giganten niet de allerbeste keuze voor een onbewoond eiland zouden zijn.


Kamp Onbekenden gaat in deze eerste aflevering meteen lekker daadkrachtig te werk en beginnen direct aan het bouwen van hun kamp. Vooral boer Jan valt daarbij op social media enorm in de smaak.


Kapitein op het Schip

Het kiezen van een teamcaptain valt ook dit jaar bij alle teams totáál niet mee. Uiteindelijk gaat Tony Junior met een overduidelijke meerderheid van de stemmen in Kamp Noord door het leven als kapitein. In Kamp Zuid werpt Donny zichzelf op als kapitein en daar gaat eigenlijk iedereen lichtelijk mompelend mee akkoord. En bij Kamp Onbekenden kon het bijna niet anders: militair Gwenda heeft daar de felbegeerde titel als teamcaptain te pakken.

Het eerste kapiteinsduel blijkt al meteen een spannende strijd tussen de captains te worden. Tony Junior en Donny hebben een gelijkwaardig vuur, terwijl Gwenda het lichtelijk lastig heeft. Uiteindelijk is Donny Roelvink even King of the World als hij de allereerste proef binnensleept. Hij ontvangt de totem waarmee zijn Kamp Zuid voorlopig veilig is.


Corry

Voor de 67-jarige levensliedzangeres Corry Konings is de deelname van Expeditie Robinson lichtelijk overweldigend. "Het geeft natuurlijk wel een kick als ik nuttig kan zijn voor bepaalde dingen", aldus het expeditielid die het zichtbaar zwaar heeft.

Een echte ontknoping had deze seizoenspremière helaas niet. Zonder Eilandraad en afvaller ging deze Expeditie Robinson als een nachtkaars uit. Al lijkt de aflevering van volgende week al meteen heel heftig te worden. Nog maar zeven nachtjes slapen, dat is niets.

Meer over