Robinson Recap #13

Expeditie Robinson 2018: The Joker Returns

29 november 2018 21:47 | amusement | Door Eric De Munck

© Martijn van Gelder / RTL
Week na week staat er meer op het spel in Expeditie Robinson 2018, maar tijdens aflevering dertien stijgt het spektakel naar ongekende hoogten...
“Ondanks dat mijn hersenen me hier soms in de steek laten, doet mijn onderbuikgevoel dat niet”, zijn de eerste woorden van Loiza in aflevering dertien van dit seizoen. Ze heeft nul vertrouwen in de onbekende deelnemers en nog minder in Steven. Loiza neemt Gregory even apart om bij te kletsen. Ze wil van hem weten op wie hij stemt, een vraag die hij probeert te mijden: Loiza zelf is namelijk zijn doelwit. Daar heeft ze zelf geen enkel idee van, ze denkt nog met Gregory aan dezelfde kant te staan. Pijnlijk.

 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram

@loizalamers ruikt onraad.. #expeditierobinson #vanavond @gregory_sedoc @steven_brunswijk

Lees ook:

Robinson Recap #12

Een bericht gedeeld door Expeditie Robinson (@expeditierobinson_rtl) op

Boven Jan

Jan doet ondertussen een rekensommetje: van de 21 kandidaten zijn ze nog maar met zijn zevenen over. Maar over zijn lot ontstaat kort daarna de nodige discussie als Laurie ervoor kiest om Gregory te sparen ten koste van Jan, mocht Loiza immuniteit winnen. Robin is het daar totaal niet mee eens en noemt Jan zelfs de ultieme Robinson. Strijdlustig Terwijl Loiza er strijdlustig maar alleen voor staat met de gedachte dat iedereen op haar wil stemmen, geeft ook Gregory aan dat hij eigenlijk alleen voor zichzelf speelt. Er hangt dus intens veel af van de immuniteitsproef, waarbij de kandidaten zo lang mogelijk boven het water moeten bungelen, terwijl Nicolette ze door middel van een rad steeds schuiner laat hangen.

Hang in There

Jan en Loiza hebben al last van verzuring nog voordat ze überhaubt zijn gaan hangen, terwijl Gregory en Laurie uit elkaar spatten van zelfvertrouwen. De spanning is al direct van alle gezichten af te lezen, zeker nadat Jan als eerste het water in stort nadat zijn spieren het niet langer houden. Laurie gaat daarna, gevolgd door een woedende en teleurgestelde Robin. Na een uitputtingsslag tussen Gregory en Loiza geeft Loiza uiteindelijk op en wint Gregory zijn allereerste immuniteitsproef.

Koningsmaal

Gregory, Dominique en Steven genieten van een koningsmaal op Finalisteneiland, als Laurie, Jan en Robin de stemmen op Loiza alvast aan het verdelen zijn. Loiza zelf staat er ondertussen nog steeds helemaal alleen voor en rekent nergens meer op, al houdt ze zich vast aan de mogelijkheid dat Steven de proef op Finalisteneiland niet wint en terugkeert naar het Basiskamp en zijn stemmen kan inzetten.

Masterplan

Als Gregory er uiteindelijk voor kiest om Steven uit te dagen, treedt er een heus masterplan van Steven in werking. Hij wil de proef namelijk expres verliezen en een aantal steken uitdelen op het Basiskamp. Eerst Loiza eruit om dan volgende week Robin weg te stemmen is zijn idee. Deel één van zijn plan lukt, hij geeft de gewichtsproef met gemak op en neemt afscheid van Dominique en Gregory.

Game Changer

“Stel nou dat ik daar aankom en een hele bak stemmen op Robin zet?”, vertrouwd Steven de camera toe. Dat betekent een beetje afwijken van zijn eerdere masterplan, waardoor Loiza gespaard blijft.

Eilandraad

De eilandraad in deze dertiende Expeditie Robinson 2018 is er eentje uit het boekje. Iedereen –inclusief Loiza zelf- zet zich schrap voor een exit van het model, maar na de terugkeer van Steven zijn de kaarten opeens volledig anders geschud. Na zeven stemmen voor Robin en zeven stemmen voor Loiza trekt Robin uiteindelijk aan het kortste eind. Totaal onverwachts moet hij de expeditie verlaten na een stemmenregen door Loiza en Steven. Hij neemt zijn verlies en prijst Steven zelfs voor zijn slimme manier van spelen. Dat de stemmen voor volgende week bij zo'n beetje alle kandidaten op zijn, nemen de achterblijvers voor lief. En daarmee stevent dit seizoen af op een bizar spannende aflevering volgende week.

Meer over