Alle sterken eruit

Expeditie Robinson is op deze manier niet leuk meer

4 november 2019 11:14 | amusement | Door Irma Tomas

© Martijn van Gelder
Ieder seizoen wordt er gekonkeld dat het een lieve lust is in Expeditie Robinson maar dit jaar gebeurt er nog weinig anders met als gevolg dat alle sterke spelers er een voor een uitvliegen. En dus neemt de kritiek op het overlevingsprogramma toe: „Ik kan het woord 'bondjes' niet meer horen.”

Afgelopen zondag vloog • SPOILER • Thomas Berge uit Expeditie Robinson, een van de sterkste spelers tot nu toe. Hij sneuvelde door een 'bondje' tussen de vrouwen op het eiland onder wie Fien en Shary-An en Akwasi. Vorige week werd de ook al sterke Kalvijn het slachtoffer van de dames, die tot nu toe verdraaid weinig wisten te presteren in de proeven. 

Konkelende deelnemers

Natuurlijk is het al jaren zo dat niet de sterkste wint bij Expeditie Robinson, maar vooral degene die het best is in samenzweringen. Dit jaar slaat alles. Het hele programma lijkt er dit jaar op ingesteld konkelende deelnemers een handje te helpen. Om zich het vege lijf te redden op de eilandraad moest Thomas zondag de proef winnen, maar dat werd hem onmogelijk gemaakt door de opzet van het spel. De andere kandidaten mochten extra gewicht om zijn nek hangen tijdens een hindernisbaan zodat de zanger al bij voorbaat kansloos was. 

Zwarte stem

Ook het hele systeem met zwarte stemmen is verdwenen. Daarbij kreeg bijvoorbeeld een deelnemer die een proef verloor, een zwarte stem mee voor de eilandraad, wat in het voordeel was van sterke spelers. 

Veel kijkers hebben moeite met de manier waarom Expeditie Robinson dit jaar verloopt. 

Begrip

Een enkeling kan wel begrip opbrengen voor de dames en hun bondjes.

Meer over