Expeditie Robinson 2019

Robinson Recap #10: 't Spant Erom.

3 november 2019 21:30 | amusement | Door Eric De Munck

© Martijn van Gelder / RTL
Het twintigste seizoen van Expeditie Robinson is in volle gang. Via Televizier.nl houdt entertainmentdeskundige Eric de Munck je elke zondagavond op de hoogte van de belangrijkste gebeurtenissen.

Dag negentien, aflevering tien. En helaas was dit de aflevering van Expeditie Robinson in het seizoen die stiekem best gemist had kunnen worden. Een redelijk niemendalletje dus. Waarin we Hugo en Tim lummelend in hun hangmatten zien bedenken wat ze moeten doen, terwijl Thomas en Fien knorrend hun laatste energie weg zien sijpelen. Hoewel, er is nog genoeg kracht over om met elkaar te bespreken wie er bij de komende Eilandraad moet vertrekken. Thomas lijkt het pispaaltje van deze week te worden, zoveel is direct al duidelijk.

Lees ook:

Robinson Recap #9

 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram

Top! Thomas pept zichzelf op 🤪😁 #expeditierobinson #honger #hitte #zondag @thomasbergeofficial @fienvermeulen91

Een bericht gedeeld door Expeditie Robinson (@expeditierobinson_rtl) op

 

Oorlogspad

Hugo dénkt vanaf Finalisteneiland nog veilig te zijn en een bondje te hebben met Shary-An, de Eva's en Thomas. Maar niets is minder waar, Shary-An is samen met Fien, Akwasi en Yvette namelijk op oorlogspad. Hun doel: na Kalvijn nu de eliminatie van Thomas. Tim, Thomas en Eva K. zetten dan weer gezamenlijk in op een exit van Fien.

Gewichtig

Als de twintigste dag van het twintigste seizoen van Expeditie Robinson aanbreekt is tijd voor de immuniteitsproef, hoogtepuntje van deze aflevering. Het is namelijk nogal een vileine proef, waar de kandidaten een hindernisparcours af dienen te leggen, met gewichten om hun nek bungelend. Op zich al verre van prettig, maar dan volgt óók nog de slinkse twist dat als iemand niet op tijd binnenkomt, diegene afvalt en ook nog eens zijn of haar gewichten aan een ander moet geven. Het draait er dus om wie de kandidaten géén immuniteit gunnen. In eerste instantie gaat het meeste gewicht naar Thomas, maar nadat hij afvalt krijgt Akwasi de volle laag. Na een strijd tussen Shary-An en Eva K. gaat Shary-An er met de winst vandoor en verdient een plekje op Finalisteneiland. Maar ze gaat niet alleen: ze kiest Akwasi als gezelschap voor een dagje uit.

 

 

Op Finalisteneiland is the game absolutely on als Shary-An de aanval opent op Hugo en Tim. In het geval van Hugo doet ze dat achter zijn rug om, want terwijl hij haar -onbegrijpelijk genoeg- nog steeds volledig vertrouwt, speelt ze alleen maar een spelletje om informatie te verzamelen voor haar daadwerkelijke matties: Akwasi, Fien en Yvette. Hugo heeft niets door en geeft haar zelfs iets van het eten dat ie samen met Tim voor de zekerheid had verstopt. In de brief die Shary-An mee krijgt naar Finalisteneiland valt te lezen dat ze iemand uit moet dagen voor een proef. Uiteraard kiest ze voor Tim, om het vertrouwen van Hugo niet te schaden. Van hem winnen wil ze overigens niet, ze besluit met Akwasi dat ze haar harder nodig hebben op het Basiskamp en dus de proef moet verliezen.

Duel

Tijdens het duel is de opdracht niet al te ingewikkeld: Shary-An en Tim moeten allebei op hun tenen op een balk blijven staan met een vaas op hun hoofd. Onder toeziend oog van Hugo en Akwasi krijgen we als kijker te zien dat het echter Tim is die als eerste valt. Geheel onverwachts. Of toch niet...? Hoe dan ook: daarmee valt niet alleen Tims vaas, maar ook het plannetje van Shary-An compleet in duigen. Want nu gaat Tim met Akwasi terug naar het Basiskamp voor de Eilandraad en daarmee neemt de kans op overleving van Thomas toch een beetje toe. 

Sportief

Maar helaas, het is uiteindelijk tóch Thomas die het strijdtoneel in deze tiende aflevering moet verlaten. Het blijft wel tot het laatste moment spannend: zes stemmen voor Thomas en zes stemmen voor Fien. De dertiende stem geeft de doorslag: Thomas vertrekt dus huis. Definitief, want zoals Fien aan het begin van de aflevering al verwoordde: comebacks en verblijven op andere eilanden verhoren tot het verleden. En over Fien gesproken, die kruipt door het oog van de naald. Na precies drie weken vliegt Thomas uit het spel, al neemt ie dat sportief op. Beter dan ik althans, ik zit vloekend en tierend voor de beeldbuis. Another good one bites te dust. Op naar volgende week dan maar weer! Nieuwe ronde, nieuwe kansen. Dat idee.

 

Meer over