Finale 2019

Expeditie Robinson krijgt de terechte winnaar. Maar je moet niet vragen hoe

15 december 2019 22:09 | amusement | Door Irma Tomas

© Martijn van Gelder
De winnaar van Expeditie Robinson is eindelijk bekend. Maar de finale verliep net zoals de rest van het seizoen. Voor dit soort gelegenheden is het woord anticlimax uitgevonden.

De finaleproef van Expeditie Robinson is meestal een enorm spektakel, het hoogtepunt waarin na 22 afleveringen eindelijk de Robinson bekend wordt. Ook dit jaar was er aardig uitgepakt. Finalisten Eva Cleven, Shary-An en Hugo Kennis moesten op een paal staan, zwemmen, duiken, peddelen, puzzelen en borden stuk schieten. 

Kogels

De enige van de finalisten die het verdiende om dit seizoen van Expeditie Robinson op zijn naam te schreven, leek op zijn sloffen te gaan winnen. Hugo was bij ieder onderdeel veruit het snelste. Om de winst te pakken moest de tv-kok twee bordjes kapot schieten met een soort lacrosse-apparaat. Eentje lukte, maar daarna waren de kogels op en mocht Hugo ook geen nieuwe meer gaan halen. Hij moest afwachten of de tweede snelste, Eva, haar twee bordjes wel stuk kon schieten. Sorry, Wat? 

Kutfinale. Topwinnaar.

Uiteindelijk kwam het allemaal goed voor Hugo omdat ook Eva's kogels opraakten en Shary-An haar puzzel na twee uur nog niet had opgelost. Een shoot-out moest een beslissing brengen, maar ook die kogels gingen er doorheen zonder dat er nog een bord werd geraakt. Omdat Hugo de eerste was die in het spel een doelwit had geraakt, werd hij uiteindelijk de winnaar. Radio-dj Domien Verschuuren verwoordt het prima in zijn tweet. 

 

Meer over