Expeditie Robinson 2019

Robinson Recap #16: De Finale.

15 december 2019 20:48 | amusement | Door Eric De Munck

© Martijn van Gelder / RTL
Het twintigste seizoen van Expeditie Robinson zit erop. Via Televizier.nl hield entertainmentdeskundige Eric de Munck je elke zondagavond op de hoogte van de belangrijkste gebeurtenissen. Dus óók tijdens de bloedstollende finale.

Na zestien weken bikkelen is het eindelijk tijd voor de grote ontknoping van Expeditie Robinson 2019 op RTL 4. In een bomvolle Werkspoortkathedraal in Utrecht vertellen Nicolette en Kaj live wie zich dit jaar de koning of koningin van de Expeditie mag noemen. En leuk: het is eindelijk weer een BN'er, na de winst van Jan (2018) en Carlos (2017). Na veel oponthoud is het na bijna drie kwartier eindelijk tijd voor de finaleproef.

Lees ook:

Robinson Recap #15

 

 

Eyes on the Prize

Hugo laat zich óók tijdens deze finaleproef weer als vanouds zien: the eyes on the prize. Eva en Shary-An laten zich ondertussen enorm beïnvloeden door het weer en andere tegenslagen. Eva en Shary-An zijn nog druk aan het puzzelen, terwijl Hugo al op zijn dode gemakje staat te schieten. Eva heeft als tweede de puzzel gekraakt en krijgt ook haar cijfers te zien. Ondertussen heeft Hugo zijn laatste zakjes met kogels opgevist en gaat voor de overwinning. Terwijl Shary-An nog druk aan het puzzelen is, strijden Hugo en Eva voor de winst. Met nog drie kogels te gaan zakt bij Hugo de moed uiteindelijk behoorlijk in de schoenen. Als Hugo zijn kogels uiteindelijk op zijn en Eva raak schiet staat het gelijk en ligt álles weer volledig open.

 

 

Primeurtje

Voordat de grote climax tot uiting komt is er een kleine primeur te melden in de uitzending. De eerste beelden van de online-editie zijn namelijk te zien. In de Videoland-versie van Expeditie Robinson draait het ouderwets om onbekende mensen en de strijd tussen België en Nederland. Volgens presentatrice Geraldine Kemper gaat deze reeks nóg zwaarder worden dan de 'normale' editie. Op 23 januari 2020 gaat die versie van start op de Vlaamse zender VIER en bij ons exclusief op Videoland. Die kan dus alvast in de agenda.

 

 

Ontknoping

Als ook de kogels van Eva op zijn, is het tijd voor een shoot-out tussen Eva en Hugo. Maar dat betekent wél dat Shary-An officieel uit de race ligt. Ze behaalt de derde plaats en krijgt een keihard applaus van de dames en heren in de zaal in Utrecht. Vervolgens krijgen Hugo en Eva te horen dat zede proef stilleggen vanwege het slechte weer en ze de dag erna pas verder mogen gaan. Gelukkig krijgen we dat als kijker wél meteen te zien. Maar de kritiek op de ietwat suffe finale is online níet bepaald uit de lucht.

 

 

Het concept van de shoot-out is helder: wie raakt, die wint. Eva en Hugo missen daarop een behoorlijk aantal keer, waarbij Eva héél dichtbij komt. Hugo mist al zijn kogels, maar als Eva óók mist, wint Hugo alsnog. En dat gebeurt: waardoor Hugo Kennis de winnaar is van het twintigste seizoen van Expeditie Robinson.

 


Meer over