Expeditie Robinson 2019

Robinson Recap #15: Begin van het Einde.

8 december 2019 21:30 | amusement | Door Eric De Munck

© Martijn van Gelder / RTL
Het twintigste seizoen van Expeditie Robinson is in volle gang. Via Televizier.nl houdt entertainmentdeskundige Eric de Munck je elke zondagavond op de hoogte van de belangrijkste gebeurtenissen.

Als het weerbericht een voorspelling zou zijn van het verloop van de halve finale van Expeditie Robinson, konden we ons opmaken op een spannende aflevering. De weergoden zijn namelijk bikkelhard: de voorlaatste dag van de expeditie is nogal stormachtig.

Lees ook:

Robinson Recap #14

 

Finaleduel

Op Finalisteneiland trekken de donkere wolken weg en maken Hugo en Eva C. zich op voor het allerlaatste duel. Ze krijgen een brief waarop het zwart op wit staat: de winnaar van de laatste proef sleept het eerste ticket voor de finale binnen, de verliezer moet zich voegen bij de drie overgebleven kandidaten om alsnog een plekje te bemachtigen voor de laatste aflevering. Vooral voor Hugo een spannende beproeving: hij wist zijn plek al drie keer eerder te behouden. Eva C. en Hugo krijgen hun finaleplek niet cadeau: ze moeten eerst een aantal puzzelstukjes opduiken uit de zee, die vervolgens op zien te lossen en dan ook nog eens in balans zien te houden. Hugo ligt eigenlijk al meteen op voorsprong en die geeft ie niet weg: hij wint het duel en is de eerste finalist, tot grote teleurstelling van Eva.

 

 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram

De strijd op finalisteneiland 👊 Wie bemachtigt er een plek in de finale? #expeditierobinson #halvefinale #vanavond #rtl4 @evacleven @hugokennis

Een bericht gedeeld door Expeditie Robinson (@expeditierobinson_rtl) op

 

Sadistisch

“Ik zie vier plankjes en denk: dit is iets sadistisch”, zegt Eva K. als ze de eerste tekenen van de proef ziet. Samen met Shary-An, Mariana en de teruggekeerde Eva C. gaan ze strijden voor de felbegeerde finaleplekjes. De proef zorgt overigens voor één plek in de finale, niet twee, tot grote ontsteltenis van Mariana. De opdracht is niet ingewikkeld, maar wél heel zwaar: de vrouwen moeten zien te blijven zitten. Alleen zitten ze niet echt, ze leunen tegen een paaltje. Eva K. moet zich als eerste gewonnen geven, gevolgd door ultieme survivor Mariana. Na zestien minuten en eenenveertig seconden geeft ook Shary-An op en is Eva C. alsnog finalist, de tweede.

 

 

Plekje

Nicolette brengt voor de laatste proef slecht nieuws: er is nog maar één plekje te vergeven voor de finale. Dat betekent dat er deze week twee afvallers zijn. En na een heftige strijd is dat plekje voor Shary-An, waarmee Mariana en Eva K. de finale van Expeditie Robinson 2019 voor hun ogen zien verdampen. Tot grote shock van veel kijkers -inclusief ikzelf-, want hóe heeft Shary-An dat geflikt met die ingewikkelde rekensom? Knap hoor. Daarmee zijn de finalisten bekend: Hugo, Eva en Shary-An strijden volgende week voor de titel. Al wisten we dat helaas al eventjes.

 

Meer over