Twee Eva's en een zwik dj's...

Expeditie Robinson onthult zes nieuwe deelnemers

14 augustus 2019 14:32 | amusement | Door Jef Willemsen

© Televizier/Jorien Slager
Langzaam maar zeker onthult Expeditie Robinson de deelnemers van dit jaar. Tijdens een speciaal evenement maakte presentator Kaj Gorgels maar liefst zes kandidaten bekend.

De pers was massaal toegestroomd om te zien wie zich schuil hielden in de grote houten Robinson doos op Utrecht Centraal. De doos opende zich en een bont zestal maakte zich bekend. Het gaat om:

Hugo Kennis

De deelname van de tv-kok werd al eerder gehint door het programma en oplettende fans hadden al gezien dat Hugo niet te zien was op social media in de opnameperiode van Expeditie Robinson. Toen hij eind juli weer zijn eerste selfie postte was hij sterk vermagerd én had hij een baard. Dit betekent op z'n minst dat Kennis een aardig tijdje op het eiland heeft overleefd. Naast tanden poetsen heeft Kennis vooral chocola gemist.

Eva Cleven

Radio dj Eva Cleven is ook van de partij. Ze keek het programma al toen er alleen nog maar onbekende Nederlanders aan meededen en is dus door het dolle heen dat ze gevraagd is. Eva heeft het aan zo min mogelijk mensen verteld dat ze meedeed, maar nam wel haar naasten in vertrouwen zodat ze zich geen zorgen zouden maken.

Eva Koreman

Maar er doen dit jaar maar liefst twee Eva's mee die allebei ook bij de radio werken. DJ en presentatrice Eva Koreman reisde ook af naar de Filipijnen waar ze de ontberingen van het survivalprogramma doorstond. Ze kon vooral niet tegen het gebrek aan muziek. Op het eiland werd ze horendol van alle geluiden en hoorde ze op den duur de raarste liedjes in haar hoofd.

Fien Vermeulen

De radiovrouwen zijn goed vertegenwoordigd deze editie, want ook Q-music nieuwslezer en dj Fien Vermeulen zit erbij. Ze gaf al aan dat op het eiland verblijven niet altijd een pretje was, vanwege alle gebeurtennisen én de vieze beesten. Op het eiland mistte ze haar vriendje en het feit dat ze niet kon eten wat ze wilde. Ze gaat de eerste uitzending kijken met vrienden en familie tijdens een expeditiefeestje.

Rijk Hofman

De jongere broer van BNNVARA-boegbeeld Tim heet Rijk, is 22 jaar en is naast vlogger sindskort ook presentator van het MTV-programma Je moeder waarin influencers elkaar uitdagen met yo momma grappen. Rijk heeft eten het meest gemist. Normaal gesproken eet hij geen (rood) vlees, maar toen hij eenmaal van het eiland af kwam was er op het vliegveld al geen houden meer aan: van spareribs tot muffins, niets was veilig voor zijn honger.

Yvette Broch

Geen Expeditie Robinson zonder gedisciplineerde topsporters. Ditmaal is de keus gevallen op Yvette Broch. De professionele handbalspeelster vond het vooral lastig dat ze door de ontberingen op het eiland niet goed voor haar lichaam kon zorgen en dat ze noodgedwongen met "the flow" mee moest. Ook miste ze af en toe een hele dikke knuffel van haar vrienden.

Expeditie Robinson is vanaf zondag 1 september te zien om 20.00 uur bij RTL 4.

Meer over