Eilandpraat

Alles over Expeditie Robinson 2019

6 augustus 2019 14:35 | overig-tv-nieuws | Door Televizier

© RTL
Alles weten over het nieuwste seizoen van Expeditie Robinson? Dan zit je hier goed. Televizier houdt in dit artikel alles bij over de twintigste editie van het het succesvolle survivalprogramma.

(Dit artikel wordt aan de actualiteit aangepast)

Speculaties

Al ruim voor de start van het programma is er al lekker gespeculeerd over wie er dit jaar meedoen aan Expeditie Robinson. Een aantal bekende Nederlanders is bijvoorbeeld met elkaar gesignaleerd op een Thais vliegveld, waaronder YouTuber Kalvijn, coureur Tom Cornel en hygiëne-expert Rob Geus. De link met Expeditie Robinson is snel gelegd. Ook de naam van de Brabantse stylist Roy Donders wordt genoemd. 

Kandidaten

Een maand voor de start van Expeditie Robsinson op 1 september begint RTL met de bekendmaking van de deelnemers. De eerste vier zijn 3FM-dj Frank van der Lende, ex-Dolly Dot Anita Heilker, RTL Nieuws-verslaggever Jaap van Deurzen en YouTuber Dionne Slagter alia OnneDi. Een dag later is ook bekend dat YouTuber Kalvijn meedoet.

Van RTL 5 naar RTL 4

Expeditie Robinson was de publiekstrekker van RTL 5, maar verhuist met ingang van komend seizoen naar grote broer RTL 4. De zondagavond was bij RTL 4 altijd het domein van Linda de Mol met kijkcijfertoppers als Weet ik veel en Miljoenenjacht, maar aangezien Linda naar SBS is vertrokken, zijn er bij RTL 4 wat gaten in de programmering gevallen. Het nieuwe seizoen is dus vanaf zondag 1 september om 20.00 uur te zien bij RTL 4. 

Jubileumeditie

Expeditie Robinson 2019 is een speciale. Het is namelijk het twintigste seizoen van de reeks. Hoe RTL de verjaardag van het succesvolle programma gaat vieren, moet nog blijken. Wel zijn er in verschillende filmpjes op social media delen uit een 'Expeditie Robinson museum' te zien.

Nicolette en Kaj

Kaj Gorgels is de nieuwe presentator van Expeditie Robinson. De 28-jarige YouTuber volgt Dennis Weening op, die eind vorig jaar werd ontslagen door RTL. Samen met Nicolette Kluijver neemt Kaj de presentatie van het twintigste seizoen van de survivalshow op RTL 5 voor zijn rekening.

Meer over