Farao Arjen Lubach wordt besproken in de Tweede Kamer

Arjen Lubach flikt het gewoon: 40.000 steunbetuigingen voor zijn burgerinitiatief! Arjens plan om farao te worden komt hiermee op de politieke agenda!

Arjen Lubach stelde afgelopen zondag in een burgerinitiatief voor zichzelf tot Farao der Nederlanden te benoemen. Om dit plan op de politieke agenda te zetten, had de presentator van Zondag Met Lubach 40.000 steunbetuigingen nodig. Binnen een halve dag was hij al op de helft en maandag gaf De Wereld Draait Door hem het laatste zetje.

Arjen Lubach

Arjen zat aan tafel bij Matthijs van Nieuwkerk en had aan het begin van DWDD al de steun van 30.000 mensen. Tijdens het gesprek had Arjen zijn telefoon bij de hand, waarop hij steeds de actuele stand kon zien, en minder dan 10 minuten in de talkshow bleken genoeg om nog eens 10.000 mensen naar faraodernederlanden.nl te laten surfen en het formulier in te laten vullen.

500.000 kijkers

Matthijs van Nieuwkerk lanceerde meteen ook het plan om Zondag Met Lubach aan meer kijkers te helpen. "260.000 kijkers had je zondag," zei de talkshowhost tegen Arjen. "Dat vinden wij véél te weinig. Wij gaan de actie ontketenen: op naar de 500.000 kijkers! We beginnen nu en we houden het vol tot aanstaande vrijdag: we willen dat er 500.000 mensen gaan kijken naar Zondag Met Lubach."

Derde seizoen

Komende zondag is alweer de laatste aflevering van dit tweede seizoen van Zondag Met Lubach. Dit najaar volgt een derde reeks, die langer duurt. Seizoen 2 en 3 werden tegelijk aangekondigd, waaruit blijkt dat de VPRO groot vertrouwen heeft in de satirische nieuwsshow.

Lees ook:
Arjen Lubach zat in de meest bekeken aflevering van DWDD ooit.

Meer over:

Reageren